Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fake news. Nu statul român nu-l lasă pe Adrian Coman să voteze, ci Adrian Coman e cel care nu vrea

coman gay

A apărut pe G4media, Libertatea etc o știre mult distribuită pe rețelele sociale, potrivit căreia Statul român îi refuză lui Adrian Coman dreptul de a vota la prezidențiale, pentru că este căsătorit cu o persoană de același sex și că, îndemnat să mintă, el a refuzat.

În realitate, Adrian Coman a solicitat la Consulatul României la New York reînnoirea pașaportului. A completat un formular online, unde s-a declarat căsătorit la întrebarea obligatorie privind statutul civil și depus ca anexă o copie a certificatului de căsătorie, de unde rezultă că partenerul său este de același sex.

Statul român nu recunoaște, însă, căsătoriile între persoanele de același sex, chiar dacă au fost oficializate în alte țări - ceea ce este perfect în acord cu Tratatele la care România este parte (recent, a decis și Curtea de Justiție a Uniunii Europene în același sens).

Adrian Coman, însă are însă posibilitatea să declare că, potrivit legii române, el nu e căsătorit legal. Pentru că aceasta e realitatea juridică: în România el nu e considerat, potrivit legii, căsătorit.

Și ar putea obține reînnoirea pașaportului fără probleme pentru a vota.

Însă miza lui Adrian Coman nu e votul sau pașaportul; ci să se victimizeze, să facă tămbălău și, apoi, noi procese, doar doar forțează mâna statului român să legalizeze căsătorii gay.

Autor: Gabriel Popa, invitat

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.