Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără precedent! O cunoscută judecătoare o acuză pe şefa ÎCCJ că ameninţă judecătorii supremi

adevarul.ro
cristina tarcea

Interviul acordat de preşedinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, la Realitatea TV, atrage numeroase critici. Preşedinta Tribunalului Timiş, judecătoarea Adriana Stoicescu, afirmă că se solidarizează cu judecătorii ÎCCJ, ameninţaţi de Tarcea pe chestiune motivării deciziilor. Judecătoarea din Timiş denunţă şi dublul limbaj referitor la politizarea justiţiei.

Vezi şi: STUDIU: Alimentul banal care te poate proteja de accidentul vascular cerebral

"Descurajati de atacurile suburbane, judecatorii aleg in continuare sa taca. Cu exceptia unor sinucigasi (e), obligatia de rezerva este inteleasa ca dreptul la tacere deplina, pana la anihilarea libertatii de exprimare. In schimb, mincinosii ne dau lectii de sinceritate, iar impostorii de onestitate. Politizarea justitiei este greu de inteles si inacceptabila cand e vorba de revocari, devenind absolut normala si dezirabila cand e vorba de numiri. Ceea ce se intampla azi sub ochii nostri este consecinta intelegerilor politice si a compromisurilor, a privirilor intoarse in alta parte. Totusi, nimeni nu a iesit public sa ameninte judecatorii supremi... Solidarizandu-ma cu colegii de la instanta suprema, coplesiti de volumul de munca si supusi unor presiuni inimaginabile, ma intreb retoric daca doar noi, cei "mici", avem obligatia de rezerva? Libertatea de exprimare permite totusi unora sa formuleze opinii publice despre dosare pe rol? Termenul de redactare a unor hotarari poate face obiectul unei dezbateri publice? Cand legea e pentru unii muma si pentru altii ciuma, cred ca putem pleca cu totii acasa", scrie Adriana Stoicescu, pe Facebook.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat joi că le-a cerut tuturor judecătorilor să profite de vacanţa instanţelor şi să termine până la 1 septembrie redactarea motivărilor în dosarele penale, în caz contrar urmând să sesizeze Inspecţia Judiciară.

Într-un interviu acordat postului Realitatea TV, Tarcea a mai afirmat că că "a privit intrigată" la ce s-a întâmplat în legătură cu revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, arătând că i s-a părut "atât de inadmisibil de politizat totul".

Vezi şi: Hipoclorhidria – una dintre cele mai neplăcute boli asociate stresului. Cum se poate trata .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.