Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermierii din România au ajuns să practice agricultură ecologică pe o suprafaţă de 472.000 de hectare în 2020

fonduri europene agricultura

Suprafaţa totală pe care se practică agricultură ecologică a crescut cu 19,4%, în 2020 faţă de anul anterior, ajungând la 471.928 hectare, iar suprafaţa certificată ecologic a crescut cu 28%, la 270.656 hectare în 2020, reiese din datele transmise de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale(MADR), la solicitarea News.ro.

Fermierii pot accesa fonduri de 77 de milioane de euro anul acesta pentru agricultura ecologică.

“Pentru anul 2020, conform datelor statistice provizorii transmise de către direcţiile pentru agricultură judeţene, suprafaţa totală înregistrată în sistemul de agricultură ecologică este de 471.928 (ha), din care 270.656,74 (ha) sunt certificate ecologic”, potrivit MADR.

Citește și: EXCLUSIV Fostul ministru Pintea IA CU ASALT specialiștii din DNA - Afirmă că ei nu fac parte din organul judiciar și vrea ANULAREA actelor lor în cazul de mare corupție

Conform datelor transmise de minister, suprafaţa aferentă anului 2019, înregistrată în sistemul de agricultură ecologică, este de 395.227,97 (ha), din care 211.487 (ha) sunt certificate ecologic. Datele sunt furnizate de către organismele de control aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În ceea ce priveşte finanţarea acestui sector, reprezentanţii MADR susţin că din bugetul aferent perioadei de tranziţie, România va aloca măsurii 11 - agricultura ecologică aproximativ 232 de milioan de euro pentru plăţi până în anul 2023 inclusiv.

“În anul 2021 MADR estimează că se vor efectua plăţi în valoare de aproximativ 77 milioane de euro către fermierii care aplică practicile de agricultură ecologică în cadrul unui angajament voluntar multianual asumat pentru Măsura 11 – Agricultura ecologică”, se arată în informaţiile transmise de minister.

Citește și: BREAKING Fostul șef DIPI Gelu Oltean și 'prietena' sa, Vanessa, LUNGESC NEJUSTIFICAT dosarul 'Ayahuasca' - Avocat amendat cu o mie de lei pentru trei RECUZĂRI

La 1 martie 2021 a fost demarată campania de depunere a cererilor unice de plată prin care fermierii pot solicita şi sprijinul pentru angajamentele aferentă măsurii 11 - agricultură ecologică. Cererile unice de plată pot fi depuse până cel târziu la data de 17 mai 2021, inclusiv, fără penalităţi, respectiv până la data de 11 iunie 2021, cu o reducere de 1%, pentru fiecare zi lucrătoare, a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată nu a fost depusă până la data de 17 mai 2021 (inclusiv).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.