Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost şef ANAF, despre îndatorarea României în guvernarea PNL: 'Scandaloasa risipă de bani publici a guvernului liberal'

economie deficit declin

În doi ani de guvernare liberală, datoria publică a României se dublează, fapt fără precedent, afirmă Gelu Diaconu, fost preşedinte al ANAF (2013-2016), care vorbeşte despre "scandaloasa risipă de bani publici a guvernului liberal".

"Istoricii economici ar putea veni cu date mai precise. Eu insa nu cunosc un asemenea precedent pe vreme de pace. Cum e posibil ca datoria publica sa creasca cu aproape 13 puncte procentuale ca pondere in PIB? Adica cu aproape 125 de miliarde de lei!!! Intr-un singur an!!!

Cu siguranta deficitul bugetar urias creat de maestrii Orban&Citu este cauza principala a cresterii datoriei publice. Dar nu numai...

Culmea este ca nu se opresc aici si isi prognozeaza in legea bugetului o crestere a datoriei publice de 55% pentru anul acesta. Cifra care va fi depasita la sfarsitul acestui an in lipsa reformelor structurale a cheltuielilor publice si a certitudinii absorbtiei precare a fondurilor europene. Moment de la care lucrurile vor fi scapate de sub control.

Pe intelesul tuturor: in doi ani de guvernare liberala, datoria publica istoric acumulata se dubleaza. O performanta pe care cred ca nici guvernul Patagoniei salbatice nu ar fi reusit-o!

Il auzim pe autorul principal al dezastrului premierul Citu vorbind permanent despre “reforme” viitoare in timp ce mediul de afaceri abia isi trage rasuflarea. Si pentru ca traim intr-o veritabila democratie e bine ca exista si o categorie a aplaudacilor decerebrati care le admira guvernantilor mareata opera de distrugere a Romaniei.

Si cand te gandesti ca puscariile sunt pline cu cei care au furat un portofel...", scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.