Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO – Detaliul uimitor! Mesajul codificat transmis de Zelenski pentru Putin: a apărut pe piept

BBC News
Volodimir Zelenski

În timpul vizitei sale de stat la Tallinn, în Estonia, Volodimir Zelensky a adăugat un mic detaliu, dar semnificativ ținutei sale obișnuite.

La o examinare mai atentă a puloverului verde-măsliniu al președintelui ucrainean, se poate observa ceva neobișnuit la crucea brodată pe partea stângă a pieptului. Crucea formează de fapt coordonatele 48,379°N și 31,165°E, relatează ziarul Bild.

În încercarea de a descifra semnificația din spatele acestor coordonate, presa a provocat inițial o confuzie completă, în urma unui articol incorect al unei agenții de presă germană. Agenția a raportat inițial că coordonatele brodate de pe pieptul președintelui au dezvăluit locația în care crucișătorul rusesc Moskva a fost scufundat de rachete ucrainene în Marea Neagră la mijlocul lui aprilie 2022. Această informație era incorectă, iar știrea a fost retrasă joi seară. Se pare că mesajul ascuns de pe pieptul lui Zelensky marchează centrul geografic, inima exactă a Ucrainei, lângă orașul Dobrovelychkivka – simbolizând inima Ucrainei.

Mesaj pentru Putin

Potrivit Bild, Zelensky trimite un mesaj clar președintelui rus Putin: "Uite Putin, coordonatele țării mele nu pot fi pur și simplu mutate. Ucraina rămâne așa cum este. Niciun teritoriu nu va fi predat", e interpretarea ziarului german.

Prim-ministrul Estoniei Kaja Kallas a făcut, de asemenea, o declarație simbolică cu ținuta ei când l-a salutat pe Zelensky în capitala Estoniei. A purtat o ținută în culorile Ucrainei, un blazer galben strălucitor peste o fustă albastru închis. Zelensky a primit cadou un alt pulover verde-măsliniu de la Kallas, pe care l-a purtat imediat în timpul discursului său în parlamentul estonian. Puloverul purta sintagma estonă „Kaitsetahe”, însemnând „voința de a apăra”. „Acest lucru este și în inimile multor ucraineni”, a subliniat Zelensky în discursul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.