Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frica de singurătate ne poate afecta şi la nivel fizic

singuratatea

Frica de singurătate şi teama de abandon îşi are rădăcinile încă din copilărie. Psihologii susţin că aceste sentimente dor, nu doar emoţional, dar şi fizic.

Psihologii ne avertizează că singurătatea şi teama de abandon pot lovi în orice moment, iar izolarea şi tristeţa sunt greu de suportat. „Persoanele care se tem de singurătate sunt geloase, rămân întotdeauna în relaţii nocive şi toxice, dar şi ajung să îşi manipuleze partenerul de viaţă. Unoeri ajung să se sacrifice şi pun nevoile celuilalt mai presus de absolut orice. Este aevărat că sentimentul de singurătate poate dăuna sănătăţii”, a spus psihologul Adrian Nicola.

Citește și: Descoperire uimitoare a cercetătorilor chinezi! Aspirina poate împiedica...

-Ne facem griji întotdeauna că persoanele apropiate ne pot părăsi sau vor muri. Persoanele care au astfel de trăiri pot avea probleme emoţionale, dar şi fizice.

-Atunci când ne temem de singurătate ajungem să ne agăţăm tot mai mult de anumite persoane.

-Persoanele care se tem de singurătate apelează la diferite strategii de manipulare pentru a putea menţine alături persoanele de care sunt ataşate.

-Crizele de gelozie fac parte din comportamentul persoanelor care se tem de singurătate.

Psihologii au mai precizat că oamenii nu trebuie să considere singurătatea ca o stare negativă, ci ca o stare de a socializa. „Majoritatea persoanelor care sunt singure au tendinţa de a se aştepta să fie respinse, însă un zâmbet este suficient pentru a putea începe o relaţie de prietenie.Psihoterapia este una dintre cele mai bune soluţii pentru a putea ieşi din acest impas şi a conştientiza că viaţa este frumoasă”, a mai precizat psihologul Adrian Nicola, conform Adevarul.

Specialiştii au mai precizat că frica de abandon are la bază anumite lucruri din copilărie. Divorţul părinţilor, moartea unei persoane apropiate sau prezenţa unui părinte alcoolic în familie, poate duce cu siguranţă la un astfel de sentiment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.