Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO Furtunile au făcut prăpăd în România: patru morți și numeroase pagube / probleme în 22 de județe și București

ISU
vijelie, furntună, pagube

Vijeliile și precipitațiile abundente au provocat pagube în 22 de județe și în municipiul București, transmite ISU.

„53 de localități din 22 de județe (AB, AG, BC, BH, BT, BV, CS, CT, CV, HR, HD, MM, MS, NT, OT, SM, SB, SV și TL) și municipiul București au fost afectate, în cursul zilei de ieri, de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

Pompierii au depus eforturi pentru degajarea unor elemente de construcție, 6 stâlpi și nu mai puțin de 117 copaci căzuți pe carosabil, autoturisme și clădiri. Intervenții prompte au fost efectuate și pentru evacuarea apei din 1 anexă, 7 beciuri, 2 subsoluri de bloc și 2 străzi. Ca urmare a acestor evenimente, 9 case, 16 blocuri și 18 autoturisme au fost avariate.

Tragicul bilanț cuprinde și 4 persoane care și-au pierdut viața.

Trei dintre acestea au fost lovite de fulger în județele Botoșani și Caraș-Severin, în timp ce o altă persoană a decedat ca urmare a căderii unui copac peste autoturismul în care se afla, în județul Alba.

De asemenea, un alt incident a avut loc în județul Ilfov, unde un copac prăbușit a lovit un autoturism aflat în mers, soldându-se cu rănirea unei persoane care a fost transportată la spital.

Aceste situații înregistrate la nivel național reprezintă dovada clară că fenomenele meteo periculoase nu trebuie ignorate, iar frecvenţa de manifestare a acestora s-a intensificat în ultima perioadă.

Țineți cont de recomandările autorităților, respectați măsurile și avertizările transmise prin sistemul RO-ALERT sau prin alte surse de informare. Multe dintre efectele unor situaţii de urgenţă pot fi limitate sau chiar eliminate, dacă se acţionează la timp şi se cunoaşte modul corect de reacție. De aceea, este bine să fim informaţi dinainte asupra pericolelor cu care ne putem confrunta și să ne însuşim măsurile de prevenire a eventualelor situaţii de urgenţă. Consultați ghidurile disponibile pe platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro/

Evoluția situațiilor înregistrate la nivel național este monitorizată permanent la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

În continuare, echipajele operative rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea măsurilor de prim ajutor specializat persoanelor aflate în dificultate”, transmite ISU.

Vezi și: Fenomenul 'total neobișnuit' la furtunile din România! Arafat: 'Este o premieră!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.