Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania avertizează în privința armelor livrate Ucrainei: Să nu intrăm într-o competiție constantă pentru a face oferte mai mari decât ceilalți!'

gzeromedia.com
Olaf Scholz

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat că nu are în vedere trimiterea de avioane de luptă în Ucraina, transmite CNN, relatează Rador.

"Problema avioanelor de luptă nu se pune deloc", a spus Olaf Scholz într-un interviu acordat duminică ziarului german "Tagesspiegel".

Cancelarul german a avertizat împotriva "intrării într-o competiție constantă pentru a face oferte mai mari decât ceilalți, când vine vorba de sisteme de armament", declaraţii făcute după ce liderii Statelor Unite și Germaniei au anunțat fiecare miercuri că vor trimite contingente de tancuri în Ucraina. Berlinul nu va trimite trupe terestre în Ucraina, a mai spus Olaf Scholz şi a adăugat că dezbaterile privind livrările de arme "nu ar trebui să fie conduse de motive de profil politic intern". "Pentru mine este important acum ca toți cei care și-au anunțat intenția de a furniza tancuri de luptă Ucrainei să facă acest lucru. [Preşedintele ucrainean, Volodimir] Zelenski a subliniat în mod repetat dorința sa de a face pace și a prezentat un plan de pace în noiembrie. Depinde de [președintele rus Vladimir] Putin să își retragă trupele din Ucraina și să pună capăt acestui teribil război irațional care a costat deja sute de mii de vieți", a mai spus Olaf Scholz şi a adăugat că va vorbi din nou cu Vladimir Putin.

Este "necesar să discutăm", dar este "clar că, atâta timp cât Rusia continuă războiul cu agresivitate neîntreruptă, situația actuală nu se va schimba", a atras atenţia cancelarul german şi a insistat că "nu ar trebui să existe iluzii: Putin vrea să anexeze prin forță părți din țara vecină. Iar acest lucru este absolut inacceptabil".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.