Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania nu stă ca România, la mâna Comisiei Europene: A încheiat un acord pentru achiziţia a 5 milioane de doze dintr-un viitor vaccin vectorial

merkel bautura

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat luni că guvernul de la Berlin a semnat un contract pentru achiziţia a cel puţin cinci milioane de doze de vaccin de la compania farmaceutică IDT Bilogika, care a încheiat cu succes prima fază a unui studiu clinic pentru un potenţial vaccin vectorial împotriva COVID-19, relatează agenţia EFE.

Vorbind la o conferinţă de presă după ce a vizitat instalaţiile acestei companii, ministrul german a amintit că vaccinurile sunt ''cheia pentru a ieşi din această pandemie'' şi s-a declarat ''mândru'' ca există trei companii germane - BioNTech, Curevac şi IDT - care dezvoltă ''vaccinuri promiţătoare'', scrie agerpres.ro.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

Compania IDT, în care guvernul german a investit 113 milioane de euro pentru activităţi de cercetare, a semnalat că ''a găsit o soluţie pentru această criză'' şi ''joacă în liga mondială a dezvoltării şi producţiei unui vaccin''.

Potrivit vicepreşedintelui pentru dezvoltare al IDT, Andreas Neubert, această societate farmaceutică estimează că spre sfârşitul anului 2021 va putea solicita autorizarea vaccinului său vectorial împotriva COVID-19, cu condiţia trecerii cu succes a celor trei faze de teste clinice.

Citește și: Vești pentru toți elevi din România! Când s-ar putea redeschide școlile

Pentru a garanta o capacitate de producţie suficientă, guvernul de la Berlin va suplimenta cu 30 de milioane de euro finanţarea oferită acestei companii pentru a-şi extinde instalaţiile, această sumă fiind, conform declaraţiei ministrului german al sănătăţii, ''bani bine investiţi'' şi ''o investiţie de viitor''.

Pe de altă parte, el şi-a reafirmat convingerea că Germania va putea începe vaccinarea împotriva COVID-19 cel mai târziu la începutul anului viitor şi că disponibilitatea populaţiei de a se vaccina va creşte odată ce va fi depăşită această ''iarnă dificilă''.

Citește și: Dezvăluire-bombă! Ministrul Cîțu este dator vândut la banca unde a fost economist-șef! La mijloc e o sumă uriașă

Vaccinul dezvoltat de IDT în cooperare cu Centrul german pentru cercetarea bolilor infecţioase (DZIF) este primul vaccin de tip vectorial împotriva COVID-19 care a primit în Germania autorizaţia de începere a fazei întâi a studiilor clinice.

În acest tip de vaccin informaţia genetică pentru proteina ''spike'' a virusului SARS-CoV-2 a fost încorporată în informaţia genetică a virusului modificat al variolei (MVA), care este inofensiv. Odată injectat, vectorul viral MVA prevăzut cu informaţia genetică a virusului SARS-CoV-2 nu se poate multiplica în corpul uman, întrucât recunoaşte sistemul imunologic al proteinei spike şi declanşează astfel un răspuns imunitar.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

Obiectivul acestui vaccin este formarea unor anticorpi prin citokine şi celule imunitare (celule T) pentru o protecţie permanentă împotriva virusului SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.