Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu le scrie liberalilor: Să fim uniți și să nu lăsăm PSD să facă agenda parlamentară

alinaGorghiu

Co-președintele PNL Alina Gorghiu le-a trimis liberalilor o scrisoare prin care le cere să rămână uniți, să susțină Cabinetul Cioloș și să facă eforturi pentru o majoritate pro-guvernamentară, așa încât PSD să nu mai fie lăsat să facă agenda parlamentară.

„Plecarea guvernului Ponta a fost un lucru bun. S-a încheiat o guvernare care a condus România în stil electoral. (...)  PSD a pierdut capacitatea de a mitui și de a șantaja aleșii locali, iar acest lucru e un câștig și pentru România, și pentru PNL. În același timp, trebuie să spunem clar că fostul guvern a plantat câteva bombe cu ceas în economie; vedem problemele legate de furnizarea căldurii din București, vedem situația falimentară în care se află companiile din zona energiei. Viitorul guvern trebuie să abordeze ceea ce a stricat sau a amânat guvernul Ponta, iar oamenii trebuie să înțeleagă că problemele nu au apărut din senin.

Stimați colegi, guvernul tehnocrat va avea susținerea Partidului Național Liberal. E o variantă categoric mai bună pentru România decât precedentul guvern.”, le scrie Gorghiu liberalilor.

În scrisoare deschisă ea subliniază faptul că noul Executiv reprezintă un guvern de tranziție și că soluția trebuie să vină tot de la partide, în urma alegerilor. Mai mult, în opinia sa, PNL, deși e mai aproape de guvernare, nu poate ajunge să guverneze România decât dacă primește încrederea oamenilor, iar acest lucru este posibil în urma unor decizii bune luate de partid.

„Partidul Național Liberal are obligația să arate că știe să continue reformele interne și că are o agendă clară pentru reformarea societății. Trebuie să ne însușim reformele cerute de oameni în stradă; știm cu toții că există așteptări dinspre noi, nu dinspre PSD.”, susține co-președintele PNL.

Alina Gorghiu scrie că se așteaptă ca PSD să acționeze demagogic în viitor, iar acest lucru nu trebuie lăsat să se întâmple, ci trebuie combătut:

„Nu putem lăsa PSD să facă agenda parlamentară și să utilizeze majoritatea parlamentară de până acum pentru a controla Parlamentul. PSD trebuie trimis în opoziție în Parlament, altfel nu va trece mult timp și se vor vedea încercări directe sau indirecte de a sabota guvernul. Nu e de-ajuns să oferim guvernului susținere minoritară din Parlament, ci trebuie să creăm o majoritate pro-guvernamentală în jurul PNL în ambele Camere.”.

Liderul PNL cere public, în scrisoarea deschisă, „depesedizarea administrației publice” și le cere liberalilor să înțeleagă că actualul context este unul „de incertitudine, neobișnuit”.

„La 1 an de la câștigarea alegerilor, parteneriatul cu președintele Iohannis rămâne fundamental pentru partid. Avem acum șansa să lucrăm mai bine cu președintele României, creând un triunghi al colaborării PNL – Guvern tehnocrat – Președinte. Vom duce această colaborare la un nivel superior după alegerile parlamentare, când vom putea asigura o colaborare PNL – Guvern liberal – Președinte.”, conchide Alina Gorghiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.