Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gunther Krichbaum. Cine este omul care ne amenință cu pierderea votului în UE?

Acum două zile, întreaga presa scria că domnul parlamentar Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german, anunța că România riscă să-și piardă dreptul de vot în cadrul Uniunii Europene pe fondul nemulțumirii generate de adoptarea ordonanței referitoare la modificarea Codului penal.

Demersul parlamentarului german înaintea președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pe care-l îndeamnă să-l convoace urgent pe prim-ministrul României la Bruxelles cerând-i să retragă ordonanța de urgență, m-a determinat să caut câteva date cu privire la răspunsul asupra unei întrebări: Cine este Gunther Krichbaum?

Aflăm din ceea ce scrie ziarul Cotidianul în anul 2012, că parlamentarul german este căsătorit cu doamna Oana Krichbaum, cetățean român care înainte de căsătorie se numea Oana Paraschiva Harvalia, căsătoria cu dumneaei având loc în 5 noiembrie 2010 la … Sibiu, unde primarul care oficia evenimentele de la Starea civilă la acea vreme era actualul președinte al României, dl. Klaus Ioannis.

În 24 august 2006, ziarul Gardianul relata că doamna Harvalia, acum Oana Krichbaum și soția parlamentarului neamț, a fost în trecut consiliera actualului europarlamentar, doamna Monica Macovei, pe vremea când aceasta din urma era ministru al Justiției.

Alte surse afirmă că doamna Harvalia, actuala doamna Krichbaum, ar fi cochetat cu politica având o funcție de secretar în PNȚ-CD.

Tot potrivit presei, soția parlamentarului german, doamna Krichbaum se pare că nu a stat departe nici de societatea civilă, fiind inclusiv director executiv al Fundației “Părinți și Copii", anii în care presa o citează pe doamna Teodora Bertzi, deputat de Maramureș în legislatura 1992-1996 și fost secretar de stat, între 2005-2007, pentru Oficiul Român de Adopții (ORA), care declara la acea vreme că “în Romania adopțiile s-au făcut pe bandă rulantă. Copii înfiați erau tratați ca pe o marfă".

Lista informațiilor ar putea continua, dar din cele găsite în presă și pe care le-am expus mai sus, pot trage ușor concluzia că domnul parlamentar german, în chestiunea implicării în politica din România, poate fi catalogat mai degrabă din punctul de vedere al importanței ca fiind „soțul doamnei”!

Mai rămâne întrebarea, dacă un parlamentar al altui Legislativ dintr-o țară comunitara, egală cu noi în drepturi, are ceva de comentat în cazul României, mă gândesc că într-o zi, inclusiv portarul Parlamentului Ungariei ar putea avea ceva de spus, ba chiar și personalul din serviciul curățeniei sau chiar paznicul parcului de mașini!

Vorbim aici de Romania, stat în care oricine, oricât de mărunt ar fi, își poate permite orice amestec!

Trist!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.