Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Cioloş, răspuns prompt la solicitarea PNL: elevii de clasele a XI-a și a XII-a vor benefici

Legea Educației Naționale din 2011 prevede ca toți elevii și profesorii să beneficieze de manuale școlare gratuite. Acest drept a fost constant încălcat de către Ministerul Educației.

În ultimii patru ani, PNL a depus o moțiune simplă pe educație în Parlament, am făcut zeci de interpelări şi solicitări către toți miniștrii Guvernului Ponta, am participat la dezbateri publice, am susținut nenumărate declarații pe această temă, am invitat miniștrii în Comisia de Învățământ din Parlament, dar și la Ora Guvernului. De fiecare dată am solicitat respectarea LEN și acordarea de manuale gratuite tuturor elevilor.

Guvernul Cioloș este primul care a răspuns cererii PNL de a asigura manuale gratuite elevilor de clasele a XI-a şi a XII-a, așa cum prevede LEN.

content-image

Învățământul gratuit este o condiție înscrisă în Legea Educației Naționale, iar PNL a urmărit ca niciun elev să nu fie discriminat. Încălcarea acestui principiu este inadmisibilă într-un Stat de Drept.

PNL cere, în continuare, accelerarea procedurilor de achiziționare a manualelor, astfel încât, niciunui elev de clasele a XI-a și a XII-a să nu i se încalce acest drept. Dacă statul garantează învățământul gratuit, elevii, părintii şi profesorii nu trebuie să fie obligați să mai scoată bani din buzunar pentru manuale școlare!

Eforturile PNL, împreuna cu Guvernul Cioloș, au făcut ca, începând cu anul 2016-2017, elevii şi părinții să nu mai scoată bani din buzunarul propriu pentru manuale pentru un învățământ care este gratuit doar în teorie.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.