Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul suedez a avertizat joi că nu mai poate garanta tuturor migranţilor un loc de cazare

suedia refugiati

Guvernul suedez a avertizat joi că nu mai poate garanta tuturor migranţilor un loc de cazare şi le-a cerut noilor veniţi să-şi găsească singuri un acoperiş ori să plece în alte ţări, sperând că prin acest anunţ va descuraja refugiaţii să aleagă Suedia ca destinaţie, transmite AFP. 

'Dacă explicăm situaţia actuală a Suediei, această informaţie ar putea ajunge la cei care sunt pe drum şi astfel ei şi-ar putea modifica planurile', a declarat ministrul suedez pentru migraţie, Morgan Johansson. 

După ce a atras migranţii printr-o politică de azil foarte generoasă, Suedia a devenit, după Germania, a doua destinaţie preferată de arabii, africanii şi asiaticii veniţi în căutarea unei vieţi mai bune în Europa, autorităţile de la Stockholm primind în ultima vreme săptămânal circa 10.000 de noi cereri de azil şi estimează că pentru tot anul în curs acest număr va ajunge la circa 190.000. 

Prin urmare, spaţiile destinate refugiaţilor sunt saturate, iar guvernul a decis să-i cazeze inclusiv în tabere de corturi sau în închisori nefolosite. În faţa acestei situaţii, executivul suedez a cerut Uniunii Europene distribuirea unei părţi dintre migranţii aflaţi acum în Suedia către alte state din UE prin mecanismul cotelor obligatorii, sugerând ca din Suedia să fie relocaţi 54.000 de migranţi care urmau să fie redistribuiţi din Ungaria, cotă aflată acum în rezervă după ce guvernul de la Budapesta a refuzat să beneficieze de ea. 

În paralel, guvernul suedez a urmat exemplul altor state europene, cum este cazul Austriei, şi a decis la sfârşitului lunii octombrie să adopte o serie de măsuri menite să descurajeze afluxul solicitanţilor de azil. Printre aceste măsuri, ce vor intra în vigoare în al doilea semestru al anului viitor, se numără eliberarea a mai multe permise de şedere provizorii în locul celor permanente, înăsprirea condiţiilor ce permit migranţilor să-şi aducă familiile şi intensificarea expulzărilor în cazul celor cărora li s-a respins cererea de azil. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.