Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Iepurașii' din PSD la prezidențiale

psd cex

În septembrie 2018, într-o ședință lărgită în stațiunea Neptun, liderul PSD Liviu Dragnea le-a spus colegilor de partid că nu vrea să candideze la prezidențiale și că își dorește un candidat unic PSD-ALDE la prezidențiale. Dragnea a vorbit laudativ, atunci, despre Călin Popescu Tăriceanu. Nimeni nu a aplaudat, semnal interpretat de cei prezenți ca fiind de rău augur pentru liderul ALDE. Subiectul a fost însă abandonat rapid pentru că în partid erau alte preocupări: se pregătea puciul condus de Firea, Țuțuianu și Stănescu.

Tot în acele zile, a avut loc la Mamaia o petrecere a femeilor din PSD la care a apărut și Dragnea. Surse din partid spun că acolo a avut loc un schimb important de impresii.

„Amazoanele” PSD i-au spus lui Dragnea să candideze la Cotroceni și liderul PSD ar fi răspuns: „Mă arestează dacă îmi anunț candidatura”.

O nuanță importantă în PSD, spun surse din partid, este că de la începutul anului, Liviu Dragnea a început să dea de înțeles că se gândește la o candidatură la Cotroceni.

În afară de Dragnea și varianta Tăriceanu, în PSD s-au vehiculat mai multe nume de posibili candidați.

Lia Olguța Vasilescu, Robert Negoiță, Eugen Teodorovici, Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu și Gabriela Firea sunt numele menționate cel mai des în partid.

Dintre ei, Teodorovici e singurul care a spus public că nu s-ar da înapoi de la o candidatură.

Deși Firea a spus în permanență că nu vrea să candideze, în partid este văzută ca un concurent, spun surse din PSD. De exemplu, după ruptură Firea-Dragnea, un lider important al PSD le-a spus apropiaților: 'O să avem probleme mari dacă o să candideze Firea'.

Problema care dă bătăi de cap PSD este să găsească acea strategie prin care candidatul la prezidențiale să treacă dincolo de bazinul tradițional al partidului, aceasta fiind cheia alegerilor.

Liviu Dragnea este văzut în partid drept principalul nume PSD pentru prezidențiale.

În februarie, liderul PSD le-a spus colegilor la Parlament că nu va pune partidul „pe tavă” la alegerile prezidențiale pentru liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au relatat surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

„Oprișan a zis că 'Hai să discutăm cu ALDE și dacă Tăriceanu e mai bun, să mergem pe Tăriceanu'. Dragnea a reacționat și a zis că 'Nu știu ce deal-uri ai tu, dar eu discut de fiecare dată și nu am de gând să pun PSD-ul pe tavă'”, au spus sursele citate.

Un lider PSD ne-a mai spus că Oprișan a lăsat de înțeles în CEX că nu îl vede pe Liviu Dragnea prezidențiabil, fără să spună acest lucru explicit. „Tăriceanu nu e dorit la prezidențiale, dar e bagat la înaintare pentru că de fapt unii vor să candideze Olguța Vasilescu”, mai spun surse din partid.

Recent, la mitingul PSD din Craiova, Dragnea a spus despre o candidatura a sa la prezidențiale: „Dacă o să am posibilitatea fizic, ne mai gândim. Acum am. Acum sunt liber, sunt cu voi”.

La un interviu acordat azi în Adevărul, Dragnea a fost întrebat dacă a luat decizia să candideze. „Dupa alegeri. Chiar duminica seara o sa anuntam. PSD se va pronunta duminica seara”, a zis Dragnea.

Alegerile europarlamentare sunt pe 26 mai.

Pe 27 mai este stabilită pronunțarea sentinţei definitive pentru Liviu Dragnea la ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.