Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În loc de restart, shut down pentru clasa politică

A eşuat. „Resetarea” lui Iohannis a eşuat. Nici n-a început, că s-a şi prăpădit. Nu din neştiinţă, nu din greşeală. Voit şi sistematic. Pas cu pas. Cu fiecare zi, „noua clasă politică” promisă de preşedinte ne demonstrează, de fapt, cât de înverşunată împotriva schimbării este, şi, mai grav, cât este de ignorantă cu privire la nevoile românilor.

Două exemple, cele mai recente, sunt suficiente pentru a demonta din rădăcină construcţia, evident utopică, imaginată de şefului statului: Legea defăimării a liderului social-democrat Liviu Dragnea şi Legea prevenţiei în sănătate a PNL. Amândouă demonstrează că nici PSD, nici PNL (acelaşi vechi USL, cu alte cuvinte) nu dau doi bani pe drepturile şi libertăţile consacrate în societăţile democratice. Mai mult, ambele iniţiative legislative îşi propun să îi pedepsească pe români: Dragnea îţi pune căluşul în gură dacă cumva ai îndrăznit să nu fii de acord cu Liderul suprem, în timp ce Blaga, Gorghiu&Co îţi iau banii dacă ai avut nenorocul să te îmbolnăveşti.

Despre proiectul PSD, acesta a primit replici pe măsură de la tinerii români frumoşi şi liberi, dar şi de la ţara în care s-a inventat Internetul şi Facebook-ul. Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a criticat legea defăimării iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea, precizând că "protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase".

În privinţa proiectului PNL, cea mai dureroasă replică a venit de la bolnavii de cancer. Bineînţeles că prevenţia este esenţială, un sistem pe care ni-l dorim cu toţii funcţional. Forma propusă de PNL, este, însă, profund discriminatorie. Dreptul la ocrotirea sănătăţii este unul garantat de Constituţia României pentru toţi cetăţenii săi, nu condiţionat de participarea la un program sau altul. Mai ales că fiecare dintre noi contribuim lunar, cu sume deloc neglijabile, la sistemul de sănătate.

Acestea sunt proiectele şi partidele la care preşedintele Iohannis se raportează mereu. Liderii lor sunt partenerii săi de dialog, pe care îi consultă constant la Cotroceni. Am mai spus-o şi repet: actualul șef al statului trebuie să înțeleagă că nu poate rămâne doar președintele PSD și PNL, ci trebuie să fie garant al respectării drepturilor tuturor românilor.

 

Domnule Preşedinte, în loc de „abordări, idei și oameni noi”, pe care le anunţaţi pompos de Ziua Unirii, la Iaşi, avem, în realitate, aceleaşi personaje certate cu principiile naturale ale unei democraţii sănătoase. În loc de restart, avem shut down pentru clasa politică. Câte puţin, pas cu pas.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.