Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INACO oferă asistență antreprenoarelor pentru elaborarea dosarului de aplicație la concursul Women Innovators Prize și pentru internaționalizarea afacerilor

Comunitatea de profesioniști ai think-tank-ului INACO – Inițiativa pentru Competitivitate – oferă asistență voluntară femeilor antreprenor ale căror proiecte inovatoare se remarcă prin originalitate, impact remarcabil economic și social, pentru elaborarea dosarului de aplicație la concursul Women Innovators Proze#WIPrizeEU, lansat recent de către Comisia Europeană. Termenul pentru depunerea candidaturilor este 15 noiembrie. În competiție se pot înscrie femeile din UE și din țările asociate Programului Orizont 2020, care au fondat o companie înainte de 1 ianuarie 2016 și care au beneficiat de finanțare publică sau privată pentru cercetare și inovare.
Comisia Europeană va acorda în urma acestei competiții 4 premii care vor fi anunțate în data de 8 martie 2018: locul I – 100.000 €, locul al II-lea – 50.000 €, locul al III-lea – 30.000 € și un premiu special pentru femeile inovatoare până în 30 de ani și care sunt la început de carieră, în valoare de 20.000 €.
Comisarul european pentru Cercetare, Știință și Inovare, Carlos Moedas, a reamintit câteva câștigătoare de anul trecut „care au creat un laborator de inovare care aduce împreună oamenii de știință și artiștii, care au creat prima tabletă digitală dedicată persoanelor nevăzătoare”.
România este una dintre puținele țări europene care au scăzut alocările bugetare din PIB pentru cercetare-dezvoltare-inovare din 2008 până în prezent. Europa însăși are nevoie de cât mai mulți inovatori pentru a rămâne o economie competitivă, iar femeile sunt subreprezentate în ceea ce privește crearea de întreprinderi inovatoare, arată rapoartele oficiale ale Eurostat.
INACO – Elite Business Women la Londra, 21 octombrie
Pentru stimularea apetitului inovator, președintele INACO anunță organizarea unei dezbateri la Londra dedicate internaționalizării afacerilor românești: Elite Business Club, în data de 21 octombrie, între orele 10.00 – 14.00, The Waterside Imperial Warf – SW6 2SU, în parteneriat cu Elite Business Women. La acest eveniment de networking de afaceri și de transfer de know-how antreprenorial au confirmat participarea Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie, alături de Bianca Tudor (președintele Elite Business Women), Andreea Paul (președintele INACO), Daniel Framache (Citigroup, Londra, expert în fuziuni & achiziții și tranzacții pe piețele de capital pentru companii din Europa Centrala și de Est, Orientul Mijlociu și Africa) și Ozlem Imil (antrenoare de înaltă performanță și leadership coach calificat, acreditat de DISC).
România inventivă. România competitivă, 14 noiembrie
INACO a încheiat un parteneriat și cu Forumul Inventatorilor Români, alături de care vor dezbate topul invențiilor românești cu cel mai ridicat potențial de transfer în economia reală în cadrul dezbaterii “România inventivă. România competitivă“, care va avea loc la Aula Magna din ASE, în data de 14 noiembrie 2017, orele 12.00. Sunt invitați inventatorii români cu cele mai remarcabile brevete de invenție care au potențial în economia reală și vom prezenta aceste estimări economice. Vom prezenta concluziile cercetării INACO cu privire la costurile comparative ale brevetării invențiilor în România față de alte țări ale lumii și perioadele necesare pentru brevetare care dezavantajează inventatorii români și vom trage acest semnal de alarmă pentru nevoia debirocratizării OSIM într-un pachet integrat de soluții și recomandări. Vor participa antreprenori, cadre universitare și studenți, decidenți publici responsabili, consultanți în proprietate intelectuală, reprezentanți ai patronatelor, mediului bancar și sunt așteptați deopotrivă reprezentanți ai mass-mediei.

 

Sursa: INACO, http://inaco.ro/inaco-ofera-asistenta-antreprenoarelor/

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.