Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe SCANDALUL: Comisia Europeană va prezenta 'paşaportul verde digital'

mediafax.ro
pașaport digital COVID-19

Comisia Europeană va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei, care va include şi propunerea sa privind ''paşapoartele verzi digitale'', a declarat luni vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, relatează agenţiile AFP şi EFE.

Vorbind la o conferinţă de presă după o reuniune informală a miniştrilor europeni ai sănătăţii, Schinas a asigurat că obiectivul va fi ''stabilirea unei direcţii comune către o deschidere sigură şi egală a Europei'', scrie agerpres.ro.

Citește și: AUR, intervenție de ultimă oră în privința pașaportului de vaccinare european! Solicitare către autoritățile Statului Român

Acest ''paşaport'' va fi propus de Comisia Europeană ca un instrument ''legislativ'', aşadar nu va fi opţional, şi va avea la bază tratatele europene şi libertatea de circulaţie în UE, a explicat vicepreşedintele Comisiei Europene.

Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus.

Citește și: Emil Constantinescu o spulberă pe Clotilde Armand: Nu știe ce vorbește!

''Trebuie să căutăm modalităţi de a folosi acest instrument pentru a facilita mobilitatea evitând discriminările între cetăţeni'', a subliniat Margaritis Schinas.

El a anunţat că propunerea Comisiei Europene pentru ''paşaportul verde digital'' va fi transmisă Parlamentului European pe 17 martie şi apoi supusă aprobării liderilor europeni la summitul din 25-26 martie.

Citește și: Medicul Emilian Imbri trage un puternic semnal de alarmă: ‘Numărul persoanelor care vin spre spital, de vreo două săptămâni a crescut. Acum două săptămâni de exemplu, aveam 200 de locuri libere în spital, astăzi avem 82’

Divizaţi asupra acestei chestiuni, liderii europeni au convenit la summitul desfăşurat săptămâna trecută să încredinţeze Comisiei Europene sarcina de a elabora condiţiile tehnice pentru un certificat de vaccinare. Executivul comunitar a fost astfel însărcinat ''să asigure coordonarea asupra criteriilor (...) şi să creeze o platformă care să conecteze diferitele soluţii naţionale'', un sistem a cărui implementare va necesita cel puţin trei luni.

Într-o serie de postări pe Twitter, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a insistat luni că scopul acestui document digital este de a le permite cetăţenilor europeni ''să călătorească, în siguranţă, în Uniunea Europeană sau peste hotare, pentru muncă sau turism".

Citește și: Ludovic Orban: ‘În cursul acestei săptămâni, cel târziu începutul săptămânii viitoare se pot finaliza toate procedurile de numire a prefecților și subprefecților’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.