Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înmatriculările de motociclete au scăzut pe piața europeană cu 17% pe primele șase luni ale anului 2020

Linkdin
motociclete

Înmatriculările de motociclete au scăzut pe piața europeană cu 17% pe primele șase luni ale anului 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut, anunță MEDIAFAX.

Asociația Constructorilor Europeni de Motocicluri (ACEM) anunță că în primul semestru al anului 2020, înmatriculările de motociclete pe cele mai mari cinci piețe europene - Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie, care reprezintă aproximativ 80% din piața de motociclete UE și Marea Britanie, au ajuns la 413.200 de unități.

Citește și: DNA intră la rupere! Fost director al Apelor Române, reţinut pentru luare de mită

„Acest volum de înmatriculări arată o scădere cu 17% față de primele șase luni ale anului 2019”, precizează reprezentanții ACEM.

Actuala evoluție a cifrelor de înmatriculări pe segmentul motociclete poate fi însă considerată o îmbunătățire relativă în comparație cu primele patru luni ale anului.

Aceasta în condițiile în care, în acea perioadă, înmatriculările de motociclete pe principalele piețe europene au scăzut în medie cu 32,7% ca urmare a blocajului activităților comerciale determinat de izbucnirea virusului COVID-19.

De asemenea, pe segmentul mopedelor, înregistrările pe cele mai mari piețe europene, adică Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda și Spania, în primele 6 luni ale anului 2020 au atins un total de 110.600 de unități.

Aceasta reprezintă o scădere cu 6,9% în comparație cu aceeași perioadă din 2019.

Citește și: Codrin Ștefănescu îl desființează pe Marcel Ciolacu: Misiunea trebuie îndeplinită conform ordinelor .

Secretarul general al ACEM, Antonio Perlot, a declarat că revenirea parțială a pieței arată că tot mai mulți clienți consideră că acest tip de vehicule le oferă o mobilitate și un mijloc de petrecere a timpului liber în actualul context.

„Cu toate acestea este încă devreme să tragem anumite concluzii privind evoluția pieței pe termen scurt, ținând cont de evoluția COVID-19. A doua jumătate a anului va fi crucială”, a spus Perlot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.