Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecţia Muncii a făcut prăpăd în doar 12 zile: A dat amenzi de aproape 4 milioane de lei

inspectia muncii munca la negru angajati

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 3-14 decembrie 2018, acţiuni de control în urma cărora a aplicat amenzi în valoare totală de 3,996 milioane de lei ( 861.337 euro).

Conform unui comunicat remis, miercuri, au fost depistate 334 de persoane care lucrau fără forme legale, dintre acestea 59 erau din judeţul Arad, 41 din Timiş şi 38 din judeţul Braşov.

Citește și: Victor Ponta atacă Guvernul! Ce a avut de spus fostul prim-ministru despre actuala guvernare

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 3.127 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 3,455 milioane de lei, din care 2,8 milioane de lei pentru muncă nedeclarată, şi au fost sancţionaţi 638 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 541.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 259 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate drept accidente de muncă. Dintre acestea, 121 au avut loc în Bucureşti şi 24 în judeţul Timiş.

Citește și: Ordonanța anunțată de Eugen Teodorovici face prăpăd! Alertă pentru bănci!

"În intervalul decembrie 2018 - martie 2019, inspectorii de muncă vor verifica şi respectarea măsurilor prevăzute de OUG nr. 99/ 2000 privind protecţia lucrătorilor în perioadele cu temperaturi extreme. Reamintesc câteva dintre obligaţiile minimale care revin angajatorilor pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber: reducerea duratei zilei de lucru şi, de asemenea, reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice cu alternarea efortului dinamic cu cel static, distribuirea de ceai fierbinte, asigurarea echipamentului individual de protecţie şi a unor spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător. Persoanele care suferă de afecţiuni care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme pot beneficia de reducerea programului de lucru sau pot fi trecute, după posibilităţile existente în structura activităţilor, în alte locuri de muncă. Atenţionăm angajatorii că nerespectarea obligaţiilor ce le revin va duce la aplicarea sancţiunilor corespunzătoare, potrivit prevederilor legale", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Citește și: Iohannis lansează racheta către Guvern! Este sigur că va funcționa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.