Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interesele periculoase din spatele lui Nicușor Dan (SURSE)

Radu Pop
Facebook
Nicusor Dan

Încă de la finalul anului trecut, redacția noastră a primit informații interesante despre strategia politică a actualului primar general. Ulterior, acestea s-au dovedit corecte, din analiza realității.

Pe de o parte, bilanțul domeniilor prioritare nu arată deloc încurajator:

1. Mediul nu doar că nu s-a îmbunătățit, ci dimpotrivă, inclusiv ca rezultat al blocării construcțiilor și al exodului multor bucureșteni către zona metropolitană, care lucrează și au copiii la școală în Capitală, deci trafic auto sporit și pe distanțe mai lungi.

2. Termoficarea a fost problematică pentru majoritatea locuitorilor cu domiciliul la bloc, iar soluțiile promise (20 de noi puncte termice) ar putea intra vara aceasta abia în faza studiilor de fezabilitate, devenind operaționale cel mai devreme peste 2 ani.

3. Blocajul edilitar nu a creat doar controverse juridice, multe cu iz penal BREAKING - ANI a sesizat Parchetul General în legătură cu Nicușor Dan: primarul Capitalei, acuzat de abuz în serviciu, ci efecte economice, precum explozia prețurilor locuințelor și alungarea marilor investitori internaționali, care au lăsat spațiu tocmai celor cu care edilul susține că luptă: micii afaceriști dubioși, fără expertiză, deveniți peste noapte dezvoltatori și care nu pun mare preț pe reglementările legale.

4. Problema câinilor fără stăpân s-a agravat, ducând la tragedii, la care Nicușor Dan nu răspuns decât cu mare întârziere, mulțumindu-se doar să constate existența pericolului.

5. Traficul rămâne coșmarul Capitalei, fără vreun orizont de rezolvare, nici pe zona transportului public, nici a alternativelor piste pentru vehicule mici și ușoare, ca în alte țări (biciclete, trotinete, scutere).

Pe de altă parte, Nicușor Dan ar trebui să răspundă politic, în această vară, în fața partidului care l-a propus și îl susține, alături de USR și PMP, unui veritabil decalog al obiectivelor. Asta în timp ce deja pare a beneficia de asumarea susținerii pentru un nou mandat din partea USR, PMP și Forța Dreptei, în pofida eșecului răsunător suferit în instanță cu privire la Planurile Urbanistice Zonale.

În lumina acestor informații, sursele noastre politice susțin că există numeroase interese discrete, care ar fi susținut și încă susțin prestația administrativă a actualului edil. Dacă situațiile câinilor, traficului și termoficării nu își așteptau, în mod real, soluția de la șeful PMB, în ciuda nevoii reale de siguranță, mobilitate, respectiv apă caldă și căldură a bucureștenilor, explozia prețurilor apartamentelor, încurajarea migrației către localitățile limitrofe și ieșirea de pe piață a marilor fonduri de investiții se traduc în câștiguri uriașe pentru unii. Mai mult, pe lângă avantajele economice evidente ale unor „inițiați”, mai există și dimensiunea electorală a interesului: viitorii contracandidați ai primarului general la alegerile locale vor putea urca mai ușor pe valul nemulțumirilor decât dacă ar fi stopat sau blocat, instituțional sau juridic, încă de acum, inițiativele acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.