Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis ne-a reîntors la consensul lui Iliescu

iliescu mihalache

Nimeni nu și-a dorit mai mult consensul ca Ion Iliescu, numai că el nu era făcut pentru cetățeni, ci pentru liniștea clasei politice. Iohannis a reușit, surprinzător, într-un timp foarte scurt, să reinventeze consensul politicianist iliescian. Toate partidele parlamentare s-au dus frumos la Cotroceni, pupat toți Piața Independenței (rebotezată, acum, Bugetul Apărării), aplauze, felicitări, în sfârșit Consensul… Dacă această veritabilă Pax Iohannica ar însemna ceva pentru nivelul de trai al românilor, nimic nu ar fi mai lăudabil. Deocamdată însă ne apărăm, în timp ce, pe dinăuntru, putrezim. Iohannis este ca un dentist care pune fațete de porțelan direct peste caria care roade România. Dă bine la exterior, dar pe dinăuntru doare și se infectează.

Ce-i drept, am scăpat de disputele politice. Dar am scăpat și de speranța că s-ar mai schimba ceva. Clasa politică a ultimilor 25 de ani tocmai a agreat un pact că nu se va schimba, că va continua cu aceeași nonșalanță, cu diferența că va ocoli scandalul pentru că nu dă bine la imagine. Sinergia faptelor, așa cum a fost generată de Cotroceni, ca să revenim la vocabularul iliescian, este o mană cerească pentru politicieni pentru a ameți valul dorinței de schimbare manifestat prin votul din 16 noiembrie. Ponta pune batista pe țambal în PSD, pentru a încuraja continuitatea, Iohannis îi cheamă pe toți la masă pentru a arăta că este omul împăcării. Dar împăcarea trebuia să aibă loc cu privire la dorințele românilor, nu cu referire la păstrarea în scaune a celor de care România nu are loc să crească.

Dacă mai punem la socoteală și figurile de consilieri refolosiți din alte regimuri, cum de exemplu Dan Mihalache, un vârf al perioadei Iliescu-Năstase, sau MRU, premier al PDL, Iohannis s-a transformat în întruchiparea unui alt vechi slogan pesedist pe care îl dă acum întreaga clasă politică, aciuită într-o totală inocență sub consensul lui Iohannis: ”Am început împreună, să continuăm împreună” (slogan Ion Iliescu în 1996). Problema este că această clasă politică a început dezastrul împreună și nu poate continua decât același dezastru! Și atunci, cine este Iohannis? Doar ”un președinte pentru liniștea noastră” (cel mai vechi slogan al lui Ion Iliescu)…

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.