Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia a evacuat 2.400 de migranţi din Lampedusa în Sicilia

Lampedusa

Italia a încheiat marţi operaţiunile de evacuare a circa 2.400 de migranţi din centrele de detenţie de pe Insula Lampedusa spre Sicilia, a anunţat agenţia italiană de presă AGI, preluată de AFP, notează Agerpres.

O ultimă navă de carantină a părăsit Lampedusa marţi cu destinaţia portul sicilian Augusta, potrivit AGI.

Feribotul "SNAV Adriatico, după îmbarcarea a 170 de persoane în această dimineaţă şi cu un total de 330 de persoane, a plecat spre Augusta", a raportat agenţia.

Alte patru nave de carantină, cu un total de aproape 2.400 de migranţi la bord, s-au îndreptat spre Augusta şi alte două porturi siciliene, Palermo şi Trapani.

Cel puţin 220 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate pe două dintre nave, Azzura şi Aurelia, a informat AGI.

Navele au fost trimise spre Lampedusa săptămâna trecută după o întâlnire între premierul italian, Giuseppe Conte, preşedintele conservator al regiunii Sicilia, Nello Musumeci, şi primarul din Lampedusa, Toto Martello.

Înaintea întâlnirii, Toto Martello a criticat vehement "tăcerea îngrozitoare" a guvernului italian în privinţa crizei migranţilor din Lampedusa, ameninţând că "întreaga insulă se declară în grevă" dacă nu este rezolvată problema suprapopulării.

Nello Musumeci a publicat luna trecută un decret ordonând închiderea centrelor pentru migranţi, dar măsura a fost respinsă de Tribunalul Administrativ Regional de la Palermo.

Potrivit AGI, circa 27 de migranţi au mai rămas pe Lampedusa după operaţiune, cărora li s-au alăturat alţi 56 aduşi marţi de trei mici ambarcaţiuni.

Tentativele migranţilor de a traversa Marea Mediterană au crescut cu circa 91% între ianuarie şi iulie 2020, în comparaţie cu aceaşi perioadă a anului trecut, potrivit ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.