Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Claude Juncker DETONEAZĂ Brexitul și vrea să renunţe la 'plasa de siguranţă': 'Nu am o relaţie erotică cu 'backstop'-ul'

Jean-Claude Juncker

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat joi că este dispus să renunţe la "backstop" (plasă de siguranţă), care vizează evitarea revenirii unei frontiere în Irlanda, dacă toate obiectivele sale sunt atinse, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Nu am o relaţie erotică cu 'backstop'-ul. Dar dacă rezultatele sunt acolo, nu-mi pasă de instrumente", a declarat el pentru postul privat britanic Sky News. "Dacă obiectivele sunt acolo, toate obiectivele, atunci nu avem nevoie de 'backstop' ", a adăugat el.

Citește și: Mare atenție! Șoferii pot rămâne mult mai ușor fără permis – Noile modificări din Codul Rutier

În centrul discordiei între Londra şi Bruxelles, clauza de "backstop" prevede că Marea Britanie în întregime rămâne într-un "teritoriu vamal unic" cu UE, în lipsa unei soluţii mai bune la finalul perioadei de tranziţie, pentru a evita reintroducerea frontierei fizice între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, stat membru UE.

Şeful executivului european a calificat, de altfel, "mai degrabă pozitivă" întâlnirea sa de luni, din Luxemburg, cu prim-ministrul britanic Boris Johnson, care cere renunţarea la "backstop".

Citește și: Cutremur la Poliția Caracal! Decizia care răstoarnă situația actuală

"Putem ajunge la un acord, nu îmi place ideea unui 'no deal', pentru că asta ar avea consecinţe catastrofale. Este mai bine, pentru Marea Britanie şi pentru Uniunea Europeană, să aibă un acord", a mai spus Juncker, care urmează să predea şefia executivului european la 1 noiembrie nemţoaicei Ursula von der Leyen.

Aceste declaraţii intervin în contextul în care preşedinţia finlandeză a Consiliului UE a cerut Marii Britanii o propunere de acord scrisă privind Brexit-ul până la sfârşitul lunii pentru a evita o ieşire fără acord, ultimatum respins de Londra

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.