Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, slab ca un PSD-ist

iohannis

În ziua în care s-a votat legea privind alegerile parlamentare, am fost doar două voci care am spus ferm de la tribuna  Parlamentului că România nu are nevoie de un legislativ cu aproape 500 de membri.

Sunt tot mai convins că un Parlament cu aproximativ 250 de membri ar fi mult mai eficient. Ar exista competiţii politice serioase în partide, iar cei care ar fi aleşi ar avea o legitimitate mai mare.

Președintelui Iohannis trebuie să-i amintim zi de zi că se află în cea mai înaltă funcție a statului român, în primul rând pentru că românii s-au exprimat puternic împotriva lui  Ponta, iar cei care au dat cel mai ferm acest mesaj au fost milioanele de cetațeni care locuiesc peste hotare.

Atunci, părea că nu va face jocurile PSD. A fost ales cel care, deşi provenea din USL, părea că înţelege bine semnalul electoratului.

Constat ca Președintele a uitat foarte rapid angajamentele asumate.

De dragul UDMR, nu a mai insistat pentru ca legea votului prin corespondență, atât de așteptată de comunitățile de români de peste hotare, să fie adoptată. Câteva exerciții de imagine și atât ! Nu avem legea votului prin corespondenţă și nici nu vom avea, întrucât nu e în interesul politicienilor.

 

Al doilea mare eșec a venit în această săptămână.

Cum e posibil să promulgi o lege prin care să rămână cel puțin trei deputați, reprezentanți ai unor minorități naționale care, conform  ultimului recensământ, nici nu mai există, iar în schimb, reprezentarea românilor de peste hotare să fie neglijată în continuare?

În Italia, avem oficial peste un milion de români, iar în Regatul Spaniei peste 900 de mii de cetăţeni români. Este o necesitate ca acești oameni să aibă cel puțin doi deputaţi şi un senator care să le reprezinte interesele.

În Chișinău, care este al doilea oraș românesc după București, numărul cetățenilor români este mai mare decât cel al locuitorilor municipiului Sibiu. Oare aceşti români nu merită și ei un reprezentant în Cameră și în Senat?

Reprezentarea românilor de peste hotare în Parlament constituie un argument serios pentru ca legea să fi fost întoarsă în Parlament.

Președintele nu a trimis legea spre reexaminare pentru că este tot mai slab și acționează mai mult pe placul PSD în această chestiune, decât pe placul celor care l-au votat.‎

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.