Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Liderul senatorilor PSD: Este o certitudine că TVA va crește. Factura crizei va fi plătită de cei cu venituri mici

Facebook
Radu Oprea

Liderul senatorilor PSD, Radu Oprea, a cerut miercuri Guvernului să prezinte proiectul de buget și să confirme că va crește TVA. Potrivit social-democratului, factura crizei va fi plătită de cei cu venituri mici.

„Premierul Orban și președintele Iohannis trebuie să fie cinstiți să spună cu cât vor crește TVA-ul anul viitor! Nu o spune doar PSD. Există poziții avizate din partea analiștilor economici, din partea unor bănci importante care deja lucrează pe scenariul majorării TVA! Nu mai credem în dezmințirile lui Iohannis, Orban și Cîțu! La fel ne-au mințit că vor respecta majorările din lege privind alocațiile și pensiile și nu le-au respectat! Au promis că nu se vor atinge de banii de majorări pentru profesori, și nu s-au ținut de cuvânt!

Este o certitudine că dacă acest Guvern va rămâne la putere în anul următor, vom avea o creștere de TVA până la 21%, 22% sau chiar 23%.

Cel mai grav în acest plan al Guvernului PNL este că pun cea mai mare greutate a crizei pe cei mai slabi, pe cei care pot rezista cel mai puțin. Chiar în acest moment în care vorbim, sunt oameni care își pierd locul de muncă, sunt oameni cărora le scad veniturile, oameni care sunt nevoiți să își epuizeze economiile pentru a face față dificultăților economice provocate de pandemie. Ei vor fi cel mai afectați de o creștere a taxelor. O creștere a TVA anul viitor le va da lovitura de grație. Cei care au cele mai puține resurse vor suferi cel mai mult. Cei care au mult, vor suferi puțin. Este o nedreptate socială inacceptabilă.

Acest Guvern care s-a dovedit incapabil să gestioneze pandemia, incapabil să asigure sănătatea publică, incapabil să asigure locurile de muncă, incapabil să gestioneze economia, acest guvern trimite factura incompetenței sale să fie plătită de cetățenii care o duc cel mai greu în această țară. Și nu este deloc corect ca această factură a crizei și a neputinței PNL să fie plătită în mod egal de cei cu venituri mari și de cei cu venituri mici”, a declarat Radu Oprea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.