Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT | Război în Israel: Miniștrii israelieni critică livrarea de combustibil în Gaza

al jazeera
gaza war

Ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, i-a cerut secretarului general al ONU, António Guterres, să demisioneze, spunând că nu este apt să conducă organizația. "Guterres nu merită să conducă Națiunile Unite. Guterres nu a promovat niciun proces de pace în regiune... Guterres, ca toate națiunile libere, ar trebui să spună clar și tare: Eliberați Gaza de Hamas".

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel

UPDATE 16 noiembrie, ora 00.00: SUA condamnă unii membri ai Consiliului de Securitate după ce s-au abținut de la vot

După ce s-a abținut de la votul din cadrul Consiliului de Securitate al ONU, trimisul Washingtonului la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a condamnat membrii Consiliului despre care a spus că încă nu au condamnat Hamas.

"Vreau să spun că sunt oripilată de faptul că câțiva membri ai acestui consiliu încă nu se pot hotărî să condamne atacul terorist barbar pe care Hamas l-a comis împotriva Israelului la 7 octombrie", a declarat ea.

"De ce le este frică?" a întrebat Thomas-Greenfield. "Nu există nicio scuză pentru a nu condamna aceste acte de teroare".

Ea a adăugat că acțiunile Hamas "nu diminuează responsabilitatea Israelului de a proteja oamenii nevinovați din Gaza... La sfârșitul zilei, totul se reduce la un obiectiv clar și urgent de a salva vieți nevinovate".

SUA este unul dintre cei cinci membri permanenți cu drept de veto în Consiliu. Anterior, aceasta a opus veto unei rezoluții anterioare a Consiliului de Securitate care cerea pauze umanitare, deoarece nu afirma "dreptul Israelului la autoapărare".

UPDATE 15 noiembrie, ora 23.30:Netanyahu scoate sabia la Erdogan, după atacul 'sultanului': El a bombardat sate din interiorul granițelor Turciei

Continuarea AICI

UPDATE 15 noiembrie, ora 23.05: Emiratele Arabe Unite afirmă că rezoluția oferă șansa de a arăta că Consiliul de Securitate nu a ignorat suferința din Gaza

Lana Nusseibeh, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la ONU, a declarat că "consiliul nu a fost capabil să producă nimic care să ușureze suferința civililor din Gaza", după ce patru voturi anterioare asupra rezoluțiilor au eșuat.

"În afara acestei clădiri, și în special în regiunea noastră, consiliul pare indiferent la carnagiu și disprețuitor față de suferință", a spus ea.

EAU este singura țară arabă care face parte în prezent din Consiliul de Securitate.

"Proiectul de rezoluție s-a născut din ideea că trebuie să ne unim acum pentru a acționa în temeiul unui obiectiv comun fundamental - protecția copiilor. Aceasta a fost steaua polară, care a ghidat abordarea acestui consiliu cu privire la acest proiect și care ne reunește astăzi pentru a vota asupra textului pe care îl avem în față."

UPDATE 15 noiembrie, ora 22.40: Rusia dorește un amendament de "încetare a focului" la noul proiect de rezoluție al CSONU

Dând startul audierilor din cadrul Consiliului de Securitate al ONU, Rusia a solicitat un amendament oral la rezoluția introdusă de Malta.

Amendamentul solicită "un armistițiu umanitar imediat, durabil și susținut, care să conducă la încetarea ostilităților".

Rezoluția actuală solicită doar "pauze umanitare prelungite". Anterior, SUA s-au opus solicitării unei încetări totale a focului.

"Acesta este cel mai mic numitor comun", a declarat ambasadorul rus la ONU, Vasili Alekseievici Nebenzya, citând "situația umanitară monstruoasă" din Gaza și asaltul israelian asupra spitalului al-Shifa.

UPDATE 15 noiembrie, ora 22.20: Mai mult de 100 de profesori de la Harvard critică restricțiile președintelui privind libertatea de exprimare

Cadrele didactice au criticat condamnarea de către președintele universității americane a sloganului pro-palestinian "De la râu la mare".

"Comunitatea noastră trebuie să înțeleagă faptul că fraze precum "de la râu la mare" poartă semnificații istorice specifice care, pentru foarte mulți oameni, implică eradicarea evreilor din Israel și generează atât durere, cât și temeri existențiale în cadrul comunității noastre evreiești", a declarat președintele Cauline Gay într-o declarație adresată corpului studențesc săptămâna trecută.

"Condamn această frază și orice frază la fel de dureroasă".

Cu toate acestea, fraza este folosită de mulți pentru a face apel la libertate pentru palestinieni de la râul Iordan până la Marea Mediterană.

În scrisoarea adresată președintelui, membrii facultății au declarat că sloganul are o "istorie lungă și complicată" care "merită și primește o anchetă și o dezbatere susținută și continuă".

Distingerea frazei este "imprudentă din punct de vedere al politicii universitare și greșit judecată ca un act de conducere morală", au scris membrii facultății de la Universitatea Harvard. Aceștia au calificat declarațiile președintelui drept "periculos de unilaterale".

UPDATE 15 noiembrie, ora 21.45: Armata israeliană încearcă să se îndrepte spre sudul Fâșiei Gaza: Corespondentul AJ

Tareq Abu Azzoum de la Al Jazeera, care relatează din sudul orașului Khan Younis din Gaza, spune că atenția armatei israeliene a fost acum "îndreptată spre zonele sudice", în timp ce atacurile continuă.

"În ultimele două ore, trei case rezidențiale din orașul Khan Younis au fost bombardate", a declarat Abu Azzoum.

În timp ce confruntările dintre trupele israeliene și luptătorii palestinieni fac ravagii în estul Fâșiei Gaza, soldații israelieni încearcă să se deplaseze "mai adânc" în sudul Fâșiei Gaza, a spus el.

Acest lucru "îi îngrozește pe oamenii din sud", dintre care mulți au fugit din casele lor din nordul și centrul Gaza pentru așa-numitele regiuni mai sigure din sud.

UPDATE 15 noiembrie, ora 21.15: Ministerul palestinian avertizează împotriva "invențiilor înșelătoare" ale Israelului la al-Shifa

Ministerul palestinian de Externe a avertizat împotriva oricăror afirmații ale armatei israeliene cu privire la spitalul al-Shifa.

Într-o declarație, ministerul a spus: "Armata se află în spital și nimeni nu știe ce fac sau ce arme au adus cu ei pentru a pretinde că le-au găsit în interiorul complexului."

UPDATE 15 noiembrie, ora 20.50: Răniri în rândul personalului spitalului de campanie iordanian

Cel puțin șapte membri ai personalului au fost răniți în spitalul din orașul Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt oficial al armatei iordaniene.

"Ei au fost răniți la intrarea la Urgențe în timp ce încercau să îngrijească palestinieni care la rândul lor fuseseră răniți în loviturile aeriene israeliene", a declarat purtătorul de cuvânt.

El a adăugat că Iordania investighează incidentul, considerând în același timp că Israelul este responsabil pentru protejarea unității și a personalului său.

UPDATE 15 noiembrie, ora 20.25: Sheikha Moza se retrage din rolul de ambasador al bunăvoinței UNESCO: Surse

Șeica Moza bint Nasser, soția fostului emir al Qatarului, șeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, s-a retras din funcția de ambasador al bunăvoinței pe care o deținea în cadrul Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

Surse au declarat pentru Al Jazeera că această decizie a fost luată după ce Sheikha Moza a declarat că UNESCO nu și-a îndeplinit rolul de a salva și de a oferi ajutor copiilor din Gaza, care sunt principalele victime ale campaniei de bombardamente în curs a Israelului.

Șeica Moza și-a anunțat decizia în timpul unui summit desfășurat la Istanbul mai devreme, au precizat sursele.

Ea a colaborat cu ONU pentru a sprijini educația globală din 2003.

UPDATE 15 noiembrie, ora 20.00: Forțele israeliene sunt încă în fața porților de la al-Shifa

Soldații israelieni au trecut de la o clădire la alta în interiorul spitalului al-Shifa, după ce au reușit să scotocească complet orice existență militară în interiorul complexului.

Ei au interogat medici și personal medical. Nu le-au permis să fie evacuați. Forțele israeliene împiedică pe oricine să intre sau să iasă din spital.

S-au retras din unele clădiri, dar artileria israeliană se află încă la porțile spitalului și dețin controlul total asupra complexului.

UPDATE 15 noiembrie, ora 19.35: Israelienii cred că sunt implicați într-un "război existențial" ( Analist)

Akiva Eldar, un analist politic, autor și jurnalist israelian, afirmă că opinia publică israeliană "nu este cu adevărat pregătită să accepte o poveste care nu se potrivește" cu propria percepție despre cine este victima și cine este "teroristul".

"Avem de-a face cu o situație post-traumatică fără precedent, în Israel", a declarat Eldar pentru Al Jazeera. "Sunt 360.000 de israelieni acum în rezerve... și includeți și membrii de familie... ne uităm la un milion de persoane implicate acum în acest război".

Întrebat care a fost reacția publicului israelian la imaginile șocante cu bebelușii prematuri din Gaza, Eldar a spus că mulți oameni "liberali și progresiști" spun că "nu mai au loc pentru compasiune".

"Ne aflăm în jocul învinovățirii... oamenii cred că acum suntem implicați într-un război existențial", a spus el.

"Ei compară acest lucru doar cu Holocaustul".

UPDATE 15 noiembrie, ora 19.10: Hamas: Israelul "continuă să se eschiveze și să tergiverseze" în privința armistițiului

Israelul nu dă dovadă de seriozitatea necesară pentru a ajunge la un armistițiu în Gaza, afirmă Izzat al-Risheq, membru al biroului politic al Hamas.

"Israelul continuă să întârzie eliberarea a 50 de femei și copii din captivitate în schimbul unui armistițiu umanitar, eliberarea unui număr de femei și copii deținuți în închisori și intrarea ajutoarelor de urgență în toate zonele din Fâșia Gaza", a declarat el pe Telegram.

Israelul, a spus al-Risheq, nu este serios în privința ajungerii la un acord, "ci trage de timp pentru a-și continua agresiunea și războiul împotriva civililor lipsiți de apărare".

UPDATE 15 noiembrie, ora 18.40: Raidul Israelului la spitalul al-Shifa arată limitele influenței SUA

Kirby a reiterat ceea ce președintele american Joe Biden a declarat luni - că spitalele trebuie protejate.

Știm că, marți, armata israeliană a ignorat complet ceea ce a spus Biden și a continuat cu raidul asupra principalului complex spitalicesc din Gaza.

Acest lucru subliniază cu adevărat faptul că, chiar dacă SUA sprijină - nu doar în spirit, ci și militar, cu miliarde de dolari anual - "apărarea" Israelului, așa cum o numesc ei, israelienii procedează cu adevărat împotriva dorințelor, uneori, ale Statelor Unite.

Între timp, există o presiune enormă asupra președintelui. Nu există nicio îndoială în această privință. Auzim din ce în ce mai multe disensiuni în interiorul administrației Biden, din ce în ce mai puternice.

Iar noul sondaj arată că publicul american se face ecoul acestui lucru. Sprijinul lor pentru Israel a fost inițial, la începutul acestui conflict, de 41%. Acum, doar 32% dintre americani susțin ceea ce face Israelul în Gaza.

UPDATE 15 noiembrie, ora 18.10: "Fără siguranță, nimic nu este posibil" - Purtătorul de cuvânt al FICR

Tommaso Della Longa, purtătorul de cuvânt al Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), afirmă că situația de la spitalul al-Shifa este "o chestiune foarte îngrijorătoare".

"Nici măcar nu-mi pot imagina ... panica în rândul pacienților, panica în rândul medicilor și asistentelor. Prin ce [trec] ei este într-adevăr ceva de necrezut", a declarat Longa pentru Al Jazeera.

Faptul că spitalele au fost forțate să se închidă din cauza bombardamentelor Israelului asupra Gaza și a lipsei de combustibil, printre alte lucruri esențiale, este "ceva inacceptabil", a adăugat Longa, deoarece înseamnă că mii de oameni din Gaza nu vor mai avea acces la asistență medicală.

Întrebat ce rol poate juca în acest moment Societatea Semilună Roșie Palestiniană în Gaza, el a răspuns: "Fără siguranță, nimic nu este posibil".

UPDATE 15 noiembrie, ora 17.45: Atacuri ale coloniștilor israelieni în creștere în Salfit: Oficial

Începând cu 7 octombrie, coloniștii au confiscat, de asemenea, terenuri din orașul Salfit din Cisiordania ocupată și din alte zone din apropiere, și anume la vest de a patra cea mai mare așezare israeliană, Ariel, a declarat guvernatorul Abdullah Kamil.

"Într-o lună, 1.400 de dunums (1,4 kilometri pătrați) de teren din guvernoratul Salfit au fost confiscate în ceea ce ne temem că vor fi scopuri de extindere a așezărilor", a declarat el pentru Al Jazeera.

"Atacurile, încălcările și restricțiile impuse de coloniștii israelieni s-au înmulțit în ultima lună sau cam așa ceva, inclusiv împiedicând fermierii să își culeagă recoltele în acest sezon al măslinelor", a mai spus el.

Făcându-se ecoul a ceea ce au spus și alți palestinieni din Cisiordania, Kamil a spus că coloniștii au început să poarte uniforme ale armatei israeliene pentru a efectua atacuri, sub privirile forțelor.

Agenția ONU OCHA afirmă că în aproape jumătate din toate incidentele care au implicat încălcări ale coloniilor, forțele israeliene fie îi însoțeau, fie îi susțineau în mod activ pe atacatori.

UPDATE 15 noiembrie, ora 17.20: Miniștrii israelieni critică livrarea de combustibil în Gaza

Pe rețelele de socializare, ministrul israelian al Securității Naționale, Itamar Ben-Gvir, a declarat: "Motorină = armă", după ce a vizitat camionul cu combustibil care a intrat în Gaza mai devreme astăzi.

Ministrul israelian al transporturilor, Miri Regev, care a vizitat, de asemenea, camionul, a scris pe X: "Combustibilul pentru UNRA este combustibil pentru Hamas".

Potrivit UNRWA, 23.000 de litri de combustibil au intrat în Gaza, dar este vorba doar de "9 la sută" din ceea ce au nevoie pentru a continua să ofere sprijin palestinienilor.

UPDATE 15 noiembrie, ora 16.55: O organizație caritabilă cere protecție pentru personalul medical și civilii de la al-Shifa

Directorul executiv al organizației Medical Aid for Palestinians afirmă că personalul medical, pacienții și persoanele adăpostite la spitalul din orașul Gaza sunt civili cu drept de protecție în conformitate cu dreptul internațional.

"Echipa noastră a pierdut orice comunicare cu lucrătorii din domeniul sănătății din interiorul Shifa, lăsându-ne în întuneric cu privire la situația actuală și extrem de îngrijorați de ceea ce s-ar putea întâmpla fără ca lumea să poată fi martoră", a declarat Melanie Ward într-un comunicat.

Ward a avertizat că aproape două treimi din toate spitalele din Gaza nu mai funcționează în prezent din cauza pagubelor, a lipsei de combustibil și a insecurității.

"Lucrătorii din domeniul sănătății au îndurat săptămâni întregi de bombardamente și asediu și totuși continuă să facă tot ce le stă în putință pentru a salva vieți. Comunitatea internațională trebuie să acționeze acum pentru a pune capăt dezmembrării sistematice a sistemului de sănătate din Gaza de către Israel și pentru a asigura o încetare imediată a focului."

UPDATE 15 noiembrie, ora 16.30: Armata israeliană afirmă că soldații au ucis "zeci" de combatanți palestinieni

Armata israeliană afirmă că soldații au capturat un avanpost al Hamas în nordul Fâșiei Gaza și au ucis zeci de luptători palestinieni în timpul operațiunilor militare.

Pe Telegram, armata a declarat că avanpostul era folosit "ca bază de antrenament" și că trupele au descoperit tuneluri și explozibili.

Zeci de luptători au fost "eliminați și zeci de posturi de lansare de antitancuri și mortiere, posturi de observare și o importantă infrastructură de control au fost distruse", a adăugat aceasta.

Hamas nu a comentat încă afirmațiile israeliene.

UPDATE 15 noiembrie, ora 16.05: Șeful UNICEF cere mai mult combustibil în Gaza

Într-un interviu acordat Al Jazeera la o zi după ce a vizitat sudul Gaza, Catherine Russell a declarat că aprovizionarea cu combustibil în teritoriul asediat "este absolut critică".

"Am vizitat spitalul din Khan Younis și acolo incubatoarele funcționează... dar, bineînțeles, medicii plănuiesc să se gândească la ceea ce vor

se vor întâmpla dacă nu vor mai avea electricitate sau generatoare care să le alimenteze", a spus ea.

"Este, evident, o preocupare uriașă și cred că răspunsul este că trebuie să aducem mai mult combustibil în Gaza, astfel încât să putem alimenta nu doar acestea, ci și alte lucruri importante, cum ar fi centrele de tratare a apei", a adăugat Russell.

"De asemenea, avem nevoie de combustibil pentru vehiculele noastre, astfel încât noi și alți operatori umanitari să ne putem deplasa pentru a oferi servicii oamenilor".

După cum am relatat anterior, UNRWA a declarat că a primit aproximativ 23.000 de litri de combustibil, dar utilizarea acestuia a fost restricționată de autoritățile israeliene.

"Nu există combustibil pentru apă sau spitale. Aceasta reprezintă doar 9% din ceea ce avem nevoie zilnic pentru a susține activitățile de salvare a vieților", a declarat Tom White, directorul pentru afaceri al UNRWA în Fâșia Gaza, într-o postare pe X.

UPDATE 15 noiembrie, ora 14.05: BBC își cere scuze pentru afirmația falsă a IDF care vizează personalul medical vorbitor de arabă din Gaza

BBC își cere scuze după ce un prezentator a susținut în mod fals că Israelul vizează personalul medical și vorbitorii de arabă în timpul operațiunii sale la Spitalul Al-Shifa din Gaza.

„Acest lucru a fost incorect și a citat greșit un raport Reuters”, spune mai târziu postul de radio din Marea Britanie. „Ceea ce ar fi trebuit să spunem este că forțele IDF au inclus personal medical și vorbitori de arabă pentru această operațiune”.

„Ne cerem scuze pentru această eroare care a scăzut sub standardele noastre editoriale obișnuite. Versiunea corectă a evenimentelor a fost difuzată câteva minute mai târziu”, spune BBC.

BBC a fost atacată pentru acoperirea războiului dintre Israel și organizația teroristă Hamas.

Radiodifuzorul național din Marea Britanie a fost, de asemenea, criticat în mod repetat de emisiunea satirică israeliană de top „Eretz Nehederet”, cel mai recent cu o scenetă cu doar câteva ore înainte ca afirmația falsă să fie făcută.

 

UPDATE 15 noiembrie, ora 10.30: Arme găsite în Spitalul Shifa, indicând prezența Hamas în centrul medical din Gaza

Trupele au găsit arme și bunuri Hamas în interiorul Spitalului Shifa, ceea ce indică prezența grupării teroriste.

Nu există nicio indicație că ostatici ar fi reținuți în prezent la Shifa, dar Forțele de Apărare Israelului consideră că operațiunea ar putea aduce informații de informații despre captivi.

Armata afirmă că nu a existat nicio „frecare” între trupe și pacienți și personalul medical de la Spitalul Shifa în timpul operațiunii în curs.

Cel puțin cinci oameni înarmați Hamas au fost uciși de trupe în timpul unei bătălii în fața spitalului. Niciun soldat nu a fost rănit.

content-image

UPDATE 15 noiembrie, ora 9.30: VIDEO | IDF a intrat cu buldozerul în monumentele pentru Yasser Arafat din Cisiordania

Buldozerele Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) au distrus un monument al fostului lider palestinian Yasser Arafat în Tulkarm, Cisiordania, în timpul unei noi operațiuni de contrainsurgență împotriva militanților palestinieni din oraș.

Detalii aici

UPDATE 15 noiembrie, ora 06.30: VIDEO | Miting masiv în capitala americană: 200.000 de persoane pe străzile din Washington pentru a arăta sprijinul Statelor Unite pentru Israel

Un grup bipartizan de congresmeni americani - inclusiv liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, şi al minorităţii din Camera Reprezentanţilor, Hakeem Jeffries, precum şi preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, şi senatoarea Joni Ernst - şi-au dat mâna pe scenă în semn de unitate la marşul antisemitism care a avut loc marţi la Washington, cu toţii promiţând sprijin pentru Israel, relatează CNN, citat de news.ro.

"Suferim alături de voi. Suntem alături de voi. Şi nu vom avea odihnă până când nu veţi primi tot ajutorul de care aveţi nevoie. Nu vom avea odihnă până când nu veţi primi toată asistenţa de care aveţi nevoie", a declarat Schumer în faţa mulţimii, referindu-se la ajutorul acordat Israelului, care deocamdată rămâne blocat în Congres. Schumer este politicianul de origine evreiască cu rangul cel mai înalt din Congres.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 15 noiembrie, ora 06.25: Justin Trudeau, critică aspră față de Israel: îi cere lui Netanyahu să evite și să oprescă 'uciderea femeilor, a copiilor, a bebeluşilor' din Gaza

Premierul canadian, Justin Trudeau, a declarat, marţi, că "uciderea femeilor, a copiilor, a bebeluşilor" în Fâşia Gaza aflată sub asediu trebuie să înceteze, este cea mai aspră critică a sa față de Israel de la începerea războiului împotriva Hamas, cu peste o lună în urmă, informează Rador Radio România.

Canada a susţinut că Israelul are dreptul de a se apăra împotriva Hamas după ce grupul militant palenstinian a atacat sudul Israelului în luna octombrie şi a ucis 1.400 de persoane şi a luat mai mult de 200 de ostatici.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 15 noiembrie, ora 06.20: Israelul acceptă să furnizeze o cantitate prestabilită de combustibil pentru convoaiele ONU în Gaza

Israelul a dat aprobarea ca 24.000 de litri de motorină să fie folosiţi de camioane pentru operaţiunile ONU în Fâşia Gaza, a declarat marţi o sursă umanitară, informează Reuters, citat de Agerpres.

Agenţiile care acordă asistenţă enclavei spun că lipsa cronică de combustibil a împiedicat eforturile de a livra hrană, apă şi medicamente palestinienilor din Fâşia Gaza, aflaţi sub asediu în timp ce Israelul duce război împotriva militanţilor Hamas.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 15 noiembrie, ora 04.35: A început cel mai dramatic asalt: armata israeliană a intrat cu tancurile în interiorul complexului spitalului Al-Shif

Armata israeliană a anunţat, în noaptea de marţi spre miercuri, că desfăşoară o operaţiune împotriva Hamas în spitalul Al-Shifa din Fâşia Gaza şi i-a îndemnat pe toţi membrii grupării militante din spital să se predea, relatează Reuters şi CNN, potrivit news.ro.

UPDATE - Un martor ocular din interiorul spitalului Al-Shifa a declarat pentru BBC că soldaţii israelieni au început să îl ia cu asalt.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 15 noiembrie, ora 04.25: Momente de foc în Gaza: se pare că Isrelul vrea să ia cu asalt spitalul Al Shifa

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza, Ashraf al-Qidra, a declarat miercuri pentru Al Jazeera că Israelul "ne-a informat că va ataca complexul spitalicesc Al Shifa în următoarele minute", informează Reuters, citat de Agerpres.

"Ocupaţia nu a precizat dacă (forţele sale) vor intra în complex. Dar a spus că în câteva minute va ataca complexul. Nu ştim cum îl va ataca sau ce mecanism va fi folosit şi nici nu ştim care sunt intenţiile acestui raid", a declarat Ashraf al-Qidra.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 15 noiembrie, ora 02.45: Pentagonul și Casa Albă au confirmat ceea ce se bănuia despre spitalul Al-Shifa din Gaza

Casa Albă şi Pentagonul au declarat marţi că Hamas depozitează arme şi operează un centru de comandă din spitalul Al-Shifa din Gaza, ceea ce vine în sprijinul afirmaţiilor Israelului, care a anunţat că îşi continuă ofensiva, relatează CNN, citat de news.ro.

"Hamas şi Jihadul Islamic Palestinian folosesc unele spitale din Fâşia Gaza, inclusiv Al-Shifa şi tunelurile de sub ele, pentru a ascunde şi pentru a-şi susţine operaţiunile militare şi pentru a ţine ostatici", a declarat John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate de la Casa Albă.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 15 noiembrie, ora 01.00: 'Soluția celor două state' obține mai mult sprijin în lumea arabă (presa turcă)

Unul din cele mai mari ziare din Turcia, Huriyet, scrie într-o analiză că declarația comună în 31 de puncte prezentată la Riad de Liga Arabă și Organizația pentru Cooperare Islamică „este pozitivă, în ciuda unor lipsuri”, iar „soluția celor două state” pentru rezolvarea conflictului din Gaza a obținut și mai mult sprijin,m, conform Rador Radio România:

1. Lipsa unui embargou împotriva Israelului

Să începem cu lipsurile. Țările arabo-islamice au cerut, prin articolul 4, oprirea imediată a livrărilor de arme și muniții către Israel. 80% din armele și munițiile folosite de Israel provin din SUA iar restul de 20% din Germania, Franța și Anglia.

Continuarea aici

content-image

Netanyahu scoate sabia la Erdogan, după atacul 'sultanului': El a bombardat sate din interiorul granițelor Turciei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.