Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 2 august - Rușii se pregătesc să arunce în luptă o nouă armată. Schimbare majoră în abordarea Moscovei

epthinktank.eu
razboi ucraina

Forțele ruse se află la limita epuizării - Confruntările intense în două zone ale frontului sudic din Ucraina au dus la oboseală masivă în rândul militarilor ruși, după cum dezvăluie raportul zilnic al Ministerului Apărării din Marea Britanie. Soldații Armatei 58 se luptă să facă față atacurilor ucrainene timp de peste opt săptămâni, iar în plus, se confruntă cu o problemă de aprovizionare, fiind în lipsă de muniții.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de război în timpul zilei de miercuri, 2 august 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 2 iulie, ora 19.25: De a atacat Rusia la Izmail, la granița cu România (RIA Novosti)

content-image

Agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti a transmis că atacurile efectuate în noaptea de marţi spre miercuri de Rusia asupra portului ucrainean Izmail de la Dunăre au lovit infrastructura portuară şi de cereale, care găzduia mercenari străini şi echipamente militare, precum şi un şantier de reparaţii navale, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Detalii aici

UPDATE 2 august, ora 19.25: Rusia acuză Ucraina că încearcă să constituie o coaliție anti-rusă: Pseudo planul de pace al regimului de la Kiev nu are nimic în comun cu pacea

content-image

Întâlnirile pentru reglementarea pașnică a situației în Ucraina sub egida așa-numitei "formulei a păcii" a lui Zelenski costituie o încercare a Kievului de a organiza o coaliție antirusească, a declarat la un breafing purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Detalii aici

UPDATE 2 iulie, ora 17.50: Polonia s-a săturat de atacurile lui Zelenski: Amenință Ucraina cu limitarea asistenței militare

content-image

Radoslaw Fogiel, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul de la Varşovia, a avertizat, miercuri, Administraţia Volodimir Zelenski asupra riscurilor limitării asistenţei militare pentru Ucraina din cauza disputelor.

Detalii aici

UPDATE 2 iulie, ora 17.40: Breaking: MApN face primele precizări după atacul Rusiei din Portul Ismail

content-image

Atac rusesc asupra portului ucrainean Ismail - MApN: Nu au fost identificate ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României MApN transmite, referitor la atacul rusesc asupra portului ucrainean Ismail, că nu au fost identificate ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României şi condamnă continuarea atacurilor ”nejustificate şi ilegale” asupra zonelor locuite de civili şi elementelor din infrastructura critică ale Ucrainei.

Detalii aici

UPDATE 2 august, ora 14.35: Rușii se pregătesc să arunce în luptă o nouă armată - Schimbare majoră în abordarea Moscovei

Probabil că Rusia a început să formeze noi formațiuni majore în ultimele două luni pentru a „adăuga profunzime forțelor sale terestre” în Ucraina, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit în ultimul său raport de informații din 2 august.

Detalii aici

content-image

UPDATE 2 august, ora 13.2o: În Urali au fost reținute două femei care încercaseră să incendieze comisariate militare

În orașele Kopeisk și Verhneuralsk din regiunea Celiabinsk au fost reținute două femei care au încercat să incendieze comisariatele militare locale, transmite 74.RU, citând o sursă din organele de ordine ale regiunii. RIA - Novosti scrie că incidentele s-au petrecut în noaptea de 31 iulie spre 1 august. La Kopeisk, o femeie de 55 de ani a aruncat o sticlă în fereastra cabinetului medical, ea a fost reținută de polițiști la fața locului. În același timp, la Verhneuralsk o femeie de 38 de ani a aruncat în fereastra comisariatului militar o sticlă cu o substanță inflamabilă. Ea a fost de asemenea imobilizată de organele de poliție și de Garda Rusiei, transmite publicația citată. Organele de ordine consideră că ambele femei au devenit victime ale escrocilor, deoarece ambele au transferat în ajun importante sume de bani din conturile lor personale și de credit. Cele două ar fi putut fi atrase în scheme infracționale, notează agenția.

 

UPDATE 2 august, ora 12.53: Zelenski reacționează după bombardamentele de la Izmail: Lumea trebuie să răspundă. Rusia trebuie şi poate să fie oprită

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri dimineaţă că ultimul atac rusesc cu drone asupra infrastructurii portuare din regiunea Odesa a fost un atac asupra "securităţii alimentare globale" şi a cerut comunităţii internaţionale să intervină, notează news.ro.

Detalii aici

content-image

 

UPDATE 2 august, ora 10.37: Rușii recunosc indirect că și-au atacat aliatul: 'În realitate Ucraina se află de iure în componența CSI'

Moscova a reamintit faptul că de iure Ucraina este încă în componența CSI și continuă să fie membră a peste 150 de acorduri internaționale semnate pe linia comunității, a declarat, într-un interviu pentru RIA - Novosti, Mihael Agasandian, directorul Departamentului 1 pentru țările CSI al Ministerului de Externe al Rusiei.

Detalii aici

content-image

UPDATE 2 august, ora 9.38: Războiul din Ucraina schimbă ierarhiile în industria armamentului - Coreea de Sud vine tare din urmă

Seulul îşi creşte în forţă profilul în domeniul exporturilor de arme pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia şi în acest proces intră în competiţie cu Berlinul, competiţia fiind resimţită şi la nivelul Europei de Est, notează Mediafax.

Detalii aici

content-image

UPDATE 2 august, ora 9.35: Atacul Rusiei asupra portului Izmail, filmat din România: s-a văzut tocmai de la Tulcea/ Video

Trupele rusești au lansat un atac nocturn, extrem de puternic, în portul Izmail, aflat la doar 62 de kilometri de portul Galați, din România. Explozia a fost vizibilă inclusiv din România, pe rețelele de socializare fiind postate imagini cu atacul văzut din Tulcea.

Detalii aici

content-image

UPDATE 2 august, ora 8.47: Misterul apariției pe front generalului Gherasimov (ISW)

Ministerul Apărării al Federației Ruse continuă să-l poziționeze pe șeful Statului Major General rus, generalul de armată Valery Gherasimov, ca un comandant efectiv responsabil de teatrul de operațiuni militare din Ucraina, a anunțat Institutul pentru Studiul Războiului într-un raport zilnic.

Detalii aici

content-image

UPDATE 2 august, ora 07.55: Planul secret al Ucrainei: ce vor face dacă Zelenski va fi ucis

Când Volodimir Zelenski a fost întrebat dacă este îngrijorat de încercările rușilor de a-l ucide, el a răspuns că nu-și poate permite să fie îngrijorat. "Dacă m-aș gândi constant la asta, m-aș închide în mine însumi, foarte asemănător cu Putin acum, care nu iese din buncărul său", a declarat liderul ucrainean într-un interviu acordat CNN luna trecută, scrie politico.eu.

"Bineînțeles, gărzile mele de corp ar trebui să se gândească la cum să împiedice acest lucru să se întâmple, iar aceasta este sarcina lor. Eu nu mă gândesc la asta".

Continuarea aici

content-image

UPDATE 2 august, ora 07.45: Rușii se răzbună, după atacul ucrainenilor la Moscova: s-au dezlănțuit și atacă furibund Kievul

Mai multe drone ruseşti au atacat Kievul în noaptea de marţi spre miercuri, provocând pagube materiale, a anunţat primarul capitalei ucrainene Vitali Klitschko, relatează AFP. Atacul rușilor vine la doar o zi după ce ucrainenii au atacat cu drone fără pilot la Moscova, dar și navele rusești din Marea Neagră.

"Ca urmare a atacului inamicului asupra capitalei şi a căderii resturilor de la drone, o clădire nerezidenţială a fost avariată în districtul Solomyansky. Un copac a luat foc în districtul Svyatoshynsky", a scris Klitschko pe Telegram.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 2 august, ora 07.05: Alertă - Rușii atacă puternic, la doar 60 de kilometri de România: navele occidentale au fost vizate/ Video

Trupele rusești au lansat un atac nocturn, extrem de puternic, în portul Ismail, aflat la doar 62 de kilometri de portul Galați, din România.

Din primele informații, care s-au scurs în presa din Rusia, a fost lovit depozitul de petrol din port, dar și mai multe vase care se aflau în port. Rușii au atacat cu drone și rachete, dar deocamdată nu este cunoscut bilanțul pagubelor.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 2 august, ora 06.05: Cei doi factori cheie care influențează piața cerealelor - Nu e doar Ucraina

În cursul săptămânii, s-au observat fluctuații mixte la prețurile principalelor cereale. Bilanțul săptămânal a prezentat o creștere pentru grâu și scăderi la soia și porumb.

Piața cerealelor continuă să fie influențată de doi factori cheie: știrile legate de conflictul din regiunea Mării Negre și modificările proiecțiilor de aprovizionare cauzate de impactul climei în emisfera nordică. În cursul săptămânii, s-au observat fluctuații mixte la prețurile principalelor cereale. Bilanțul săptămânal a prezentat o creștere pentru grâu și scăderi la soia și porumb, relateaza publicația argentiniană Clarin citată de Rador.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 2 august, ora 02.25: Zelenski a primit un raport de la şeful spionajului militar ucrainean. Ce promisiune face armatei ruse - Video

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă, menţionând că a primit un raport de la şeful spionajului militar ucrainean, că ocupaţii vor ”simţi cu siguranţă consecinţele muncii” ucrainenilor. ”Le vor simţi puternic”, subliniază el, potrivit news.ro.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis marţi seară, că a primit informări de la reprezentanţi ai forţelor de apărare şi de securitate, spunând că se lucrează în mod constant împreună cu partenerii la întărirea scutului aerian.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 2 august, ora 01.15: SUA dau vești care îl încântă pe Vladimir Putin: Aprovizionarea cu arme a Ucrainei a devenit o problemă

Administraţia Joseph Biden depune eforturi pentru a suplimenta aprovizionarea Ucrainei cu muniţie esenţială, în contextul lipsurilor cu care se confruntă forţele militare ale Kievului în ofensiva contra forţelor ruse, informează cotidianul Financial Times, scrie Mediafax.

Efortul de aprovizionare cu muniţie se concentrează pe obuze de 155 de milimetri, utilizate de sistemele detaşate pe linia frontului, afirmă unii oficiali. Planul prevede livrări din stocurile aliaţilor internaţionali, pe termen scurt, şi intensificarea producţiei în Statele Unite în următorii doi ani.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.