Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT: Război în Ucraina: SBU dă detalii fierbinți: Ucraina a destructurat o reţea de spioni ruşi care transmiteau informaţii despre industria sa militară

cna.org
razboi ucraina

Armata ucraineană a informat că a doborât nouă din cele 14 drone lansate de Rusia în sudul şi centrul Ucrainei în noaptea de vineri spre sâmbătă. "Ucraina a distrus nouă drone inamice în regiunile Dnipro, Odesa, Nikolaiv şi Jîtomîr", au precizat forţele aeriene de la Kiev. Cele mai multe dintre dronele Shahed de fabricaţie iraniană au vizat "infrastructura energetică" din regiunea centrală Dnipro, unde mii de oameni au rămas fără electricitate.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

 

UPDATE 5 februarie, ora 23.00: Semnalul venit de la Kremlin devine tot mai clar: Războiul nu va înceta curând - Deținuții nu mai beneficiază de grațiere după 6 luni pe front

Deţinuţi ruşi, care puteau fi graţiaţi după şase luni de participare ”voluntară” la Războiul din Ucraina şi se puteau întoarce acasă, se pot întoarce de-acum ”după sfârşitul războiului”, relatează BBC News.

Detalii aici

content-image

UPDATE 5 februarie, ora 19.17: SBU dă detalii fierbinți: Ucraina a destructurat o reţea de spioni ruşi care transmiteau informaţii despre industria sa militară

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a destructurat o reţea de spionaj rusă care opera în trei regiuni ale ţării, aproape de linia frontului, şi transmitea informaţii despre industria militară ucraineană, ale cărei facilităţi au fost vizate de atacuri aeriene ruseşti în ultimele săptămâni, potrivit EFE.

Detalii aici

content-image

UPDATE 5 februarie, ora 19.14: Demisie în guvernul de la Kiev

Ministrul Afacerilor Veteranilor Iulia Laputina și-a înaintat demisia parlamentului ucrainean, a informat președintele Ruslan Stefanchuk pe 5 februarie.

Vestea vine la o zi după ce președintele Volodymyr Zelensky a declarat că plănuiește o resetare pe scară largă a conducerii Ucrainei pe fondul zvonurilor despre o potențială demitere a comandantului șef Valerii Zaluzhnyi.

Detalii aici

 

UPDATE 5 februarie, ora 15.30: Primarul Kievului, Vitalii Klitschko, a criticat posibilitatea demiterii generalului Valerii Zaluzhnyi, popularul comandant-șef al forțelor armate ucrainene, afirmând că datorită conducerii generalului "mulți ucraineni au cu adevărat încredere în forțele armate".

"Astăzi este un moment în care politica ar putea prevala asupra rațiunii și intereselor țării", a declarat Klitschko pe rețelele de socializare.

Primarul capitalei Ucrainei a fost un critic vocal al președintelui ucrainean, Volodymyr Zelenskiy. La rândul său, președinția a acuzat biroul lui Klitschko de ineficiență.

UPDATE 5 februarie, ora 15.10: Bombardamente în Herson. Patru ucraineni au murit

Patru ucraineni au murit luni în timpul bombardamentelor lansate de ruși asupra orașului ucrainean Herson.

Patru persoane au murit și una a fost rănită în timpul atacului aerian, au declarat oficialii locali citați de Reuters. Două victime se aflau într-o mașină, iar alta se afla pe o stradă.

A patra victimă, un bărbat, a murit la spital din cauza rănilor, au transmis procurorii ucraineni pe Telegram.

Orașul Herson și zonele învecinate sunt bombardate frecvent de rușii aflați în apropiere.

UPDATE 5 februarie, ora 10.25:Șefii armatei ruse îi pregătesc un 'cadou' lui Vladimir Putin, în apropierea alegerilor din martie

Continuarea AICI

UPDATE 5 februarie, ora 09.40: Tensiunile escaladează! Ambasadorul Rusiei în Franţa, convocat de urgență la Ministerul de Externe francez

Continuarea AICI

UPDATE 5 februarie, ora 09.00: Ambasadorul Rusiei în Franţa, convocat la Ministerul Afacerilor Externe

Ambasadorul Rusiei în Franţa va fi convocat luni la Ministerul de Externe francez după uciderea a doi lucrători umanitari francezi în urma unei lovituri ruse săptămâna trecută în Ucraina, a anunţat o sursă diplomatică franceză, relatează AFP şi Reuters.

Parisul "va denunţa şi dezinformarea care vizează Franţa", a adăugat aceeaşi sursă, la câteva zile după ce Ministerul Apărării a identificat o "manevră coordonată a Rusiei" pentru a difuza informaţii false ce vizează Franţa.

Doi lucrători umanitari francezi au fost ucişi şi alţi trei au fost răniţi într-un atac rus cu dronă în regiunea Herson, în sudul Ucrainei, pe 1 februarie, incident descris de ministrul de externe francez Stephane Sejourne drept un act de "barbarie".

"Franţa va reitera condamnarea atacurilor ruse", a spus sursa diplomatică.

Relaţiile franco-ruse s-au deteriorat şi mai mult în ultimele săptămâni, în condiţiile în care Parisul a anunţat o creştere a sprijinului pentru Ucraina, promiţând că va trimite Kievului mai multe rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune.

Parisul a acuzat, de asemenea, Moscova că răspândeşte cu regularitate informaţii false despre Franţa. La sfârşitul lunii ianuarie, Franţa a respins ideea că ar avea mercenari care operează în Ucraina, la o zi după ce parlamentarii ruşi au adoptat o rezoluţie care condamna "mercenarii" francezi din Ucraina.

Franţa l-a acuzat totodată pe preşedintele rus Vladimir Putin că a transmis informaţii false, după ce liderul de la Kremlin a sugerat că rachetele care au doborât un avion rusesc care transporta prizonieri de război ucraineni ar fi putut proveni dintr-un sistem francez de apărare aeriană.

UPDATE 5 februarie, ora 03.00: Volodimir Zelenski descinde pe linia frontului: Este o onoare să mă aflu astăzi aici

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că a vizitat duminică trupele din satul Robotîne, de pe linia frontului din sud, pe care Kievul l-a eliberat în această vară, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

"Regiunea Zaporojie. Robotîne. Amplasamentul celei de a 65-a brigăzi mecanizate. Am vorbit cu apărătorii, le-am mulţumit şi le-am înmânat distincţii de stat", a postat Zelenski pe reţelele sociale.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.