Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT: Război în Ucraina: Partizanii pro-ucraineni ATEŞ au efectuat o operaţiune de sabotaj feroviar în Rusia

cna.org
razboi ucraina

Forțele ruse au bombardat regiunea Sumî de 286 de ori în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate atacuri în 11 localități, a anunțat Administrația Militară a regiunii. Nu au fost raportate victime sau daune aduse infrastructurii civile.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

 

UPDATE 1 februarie, ora 11.45: Oraşul Herson a rămas parţial fără curent electric, în urma atacurilor de noaptea trecută

Şeful administraţiei militare din Herson, Roman Mrociko, a raportat că, după bombardamentele ruseşti de noaptea trecută, oraşul a rămas parțial fără curent electric. Într-un mesaj transmis joi dimineaţă, Mrociko a precizat că troleibuzele nu mai pot ieşi pe trasee. Şase persoane au fost rănite în regiuna Herson, în atacurile ruseşti din ultimele 24 de ore - potrivit administraţiei regionale.

content-image

UPDATE 1 februarie, ora 11.10: Ministrul ucrainean al Apărării trage semnalul de alarmă: Ucraina se confruntă cu o penurie critică de obuze de artilerie

Ucraina se confruntă cu o penurie „critică” de obuze de artilerie, a raportat Bloomberg pe 31 ianuarie, potrivit unui document pe care ministrul Apărării, Rustem Umerov, le-a trimis aliaților europeni ai Ucrainei, văzut de Bloomberg. Rusia este în prezent capabilă să tragă de trei ori mai multe obuze pe zi, a spus Umerov.

Detalii aici

content-image

UPDATE 1 februarie, ora 9.40: Partizanii pro-ucraineni ATEŞ au efectuat o operaţiune de sabotaj feroviar în Rusia

Mișcarea de partizani pro-ucraineni ATEŞ a raportat că, pe 30 ianuarie, a efectuat o operaţiune de sabotaj în regiunea rusă Tambov, pe calea ferată de lângă Pervomaiski. Ca urmare a incendierii unei instalaţii feroviare, a fost oprită utilizarea căii ferate în această zonă a Rusiei. Potrivit ATEŞ, ruşii folosesc acest segment de cale ferată pentru a trimite rachete către unitatea militară 14272 a armatei ruse.

UPDATE 1 februarie, ora 8.28: Ruşii au lansat bombe asupra unui spital din regiunea Harkov

Rușii au bombardat un spital din raionul Kupiansk al regiunii ucrainene Harkiv. Potrivit autorităţilor, în noaptea de miercuri spre joi, ocupanții ruşi au aruncat bombe aeriene ghidate asupra spitalului. "38 de persoane au fost evacuate, cinci dintre acestea fiind angajați ai unității, iar patru au primit ajutor la fața locului. Fațada clădirii, ferestrele și acoperișul au fost avariate" - a transmis șeful regiunii Harkiv, Oleh Sinehubov. Șeful poliției din Harkiv, Volodimir Timoșko, a confirmat pentru postul public Suspilne că rușii au aruncat două bombe aeriene ghidate asupra spitalului. "Una a căzut în apropiere, iar cealaltă a lovit direct. 38 de persoane au fost evacuate din spital cu ajutorul serviciilor pentru situaţii de urgență, inclusiv 33 de pacienți, dintre care doi imobilizați la pat, precum și cinci membri ai personalului. Sunt victime, însă datele vor fi disponibile mai târziu" - a afirmat Timoșko. Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că patru persoane au fost rănite și 38 au fost evacuate în timpul atacului.

content-image

 

UPDATE 1 februarie, ora 06.10: Cum va primi Putin această veste? Americanii dau Ucrainei o armă secretă care va lovi rușii de la 150 km

SUA oferă Ucrainei o armă secretă pe care nu o au nici miliarii americani. Lovește rușii de la 150 km. O nouă bombă, cu rază mai lungă de acțiune, fabricată în SUA, este programată să ajungă în miercuri în Ucraina.

Pentagonul a testat cu succes o nouă bombă de precizie cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina, care va intra în câmpul de luptă de miercuri, informează Politico.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 1 februarie, ora 02.00: Ciolacu vrea să știe de ce George Simion are interdicție în Moldova și Ucraina: 'Voi adresa această cerere!'

Marcel Ciolacu a declarat că va formula o adresă către premierii Ucrainei şi Republicii Moldova ca să afle motivele pentru care preşedintele AUR George Simion are interdicţie de a intra în aceste două ţări, relatează News.ro.

„Dacă dânşii doresc să facă aceste informaţii publice, m-aş bucura. Dacă ele există. Staţi să vedem. Dar presupun că există două decizii, că nu are voie în Republica Moldova şi nu are voie în Ucraina. Ceva a stat la baza acestor decizii”, a adăugat preşedintele social-democraţilor.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.