Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Infrastructura ucraineană critică, lovită de rachete / Rusia atacă masiv pe frontul de sud și Donbas

euromaidanpress.com
razboi ucraina

Rusia a atacat sâmbătă instalații energetice ucrainene în trei regiuni, deteriorând echipamente și rănind cel puțin un muncitor, a declarat ministrul ucrainean al Energiei, German Galușcenko, citat de Reuters.

Forțele ruse atacă masiv pe frontul de sud și Donbas, unde reușesc să avanseze, chiar dacă cu pierderi majore de echipamente și oameni, informează ISW.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 28 aprilie, ora 12.13: Avertismentul Poloniei

Ministrul de externe polonez Radoslaw Sikorski speră că şeful guvernului german Olaf Scholz se va răzgândi şi Berlinul îi va livra Ucrainei rachete de croazieră Taurus, după ce SUA au decis să-i furnizeze Kievului rachete cu rază lungă de acţiune, relatează dpa, scrie Agerpres.

''Cancelarul sper că se simte încurajat de evenimentele din ultimele zile'', a spus Sikorski într-un interviu acordat ediţiei duminicale a publicaţiei Bild.

El a descris livrarea de rachete americane ATACMS pentru Ucraina drept o ''reacţie la escaladarea rusă'', escaladare la care şi Germania ar trebui să răspundă.

Până în prezent, cancelarul german Olaf Scholz a respins ideea de a livra rachete de croazieră Taurus pentru Ucraina. El se teme că Germania ar putea fi atrasă în război dacă îi va furniza Kievului acest tip de rachete, cu o rază de acţiune de 500 de kilometri.

UPDATE 28 aprilie, ora 11.45: Momentul în care glonțul i-a trecut 'pe lângă ureche' lui Zelenski

Continuarea aici.

UPDATE 28 aprilie, ora 10.50: Atac dezlănțuit al rușilor în Ucraina: 335 de lovituri în 7 localități (FOTO)

Continuarea aici.

UPDATE 28 aprilie, ora 10.20: Zelenski i-ar fi 'păcălit' pe americani într-un moment crucial (The Washington Post)

Continuarea aici.

UPDATE 28 aprilie, ora 09.21: Un hotel din Nikolaiev a fost lovit de o dronă lansată de ruși

Un hotel din orașul ucrainean Nikolaiev a fost lovit de o dronă lansată de ruși. Clădirea a fost distrusă. Rușii susțin că hotelul este folosit de mercenari, relatează Mediafax.

În urma atacului a izbucnit un incendiu. Guvernatorul ucrainean al regiunii susține că nu sunt victime, potrivit Reuters.

„Inamicul a atacat orașul cu un vehicul aerian fără pilot de tip „Shahed-131/136. În consecință, o clădire de hotel a fost grav avariată, a izbucnit un incendiu, care a fost stins rapid... Nu sunt victime”, a anunțat guvernatorul Nikolaiev, Vitaly Kim, pe Telegram.

Kim și Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei au spus că atacul rusesc a deteriorat și altă clădire din apropiere.

Forțele aeriene au declarat că alte patru drone lansate de ruși au fost distruse în jurul capitalei Kiev și în regiunile centrale Vinnytsia, Kirovohrad și Hmelnytskyi.

UPDATE 28 aprilie, ora 08.50: Rusia anunţă că a interceptat 17 drone ucrainene sâmbătă noaptea

Rusia a anunţat că a neutralizat 17 drone ucrainene în mai multe regiuni din vestul ţării, în noaptea de sâmbătă spre duminică, transmite AFP, relatează Agerpres.

''În timpul nopţii a fost împiedicată o nouă tentativă a regimului de la Kiev de a comite atacuri teroriste cu ajutorul dronelor contra unor ţinte de pe teritoriul Federaţiei Ruse'', a indicat Ministerul Apărării rus într-un comunicat difuzat pe Telegram.

Apărarea antiaeriană rusă ''a interceptat şi a distrus 17 drone ucrainene'', a declarat ministerul citat, care a precizat că nouă dintre dronele respective au fost neutralizate deasupra regiunii frontaliere Briansk.

Celelalte regiuni atacate au fost Kursk, unde au fost doborâte trei drone, Belgorod şi Kaluga.

Ucraina, care de peste doi ani este invadată de forţele ruse, şi-a multiplicat în ultimele luni atacurile cu drone contra Rusiei, ţintele vizate fiind în special obiective energetice.

UPDATE 28 aprilie, ora 02.00: O dronă lansată de ruși a lovit un tir pe o șosea din Ucraina

Un ucrainean în vârstă de 52 de ani a fost rănit după ce o dronă a rușilor a lovit camionul pe care îl conducea, a declarat guvernator din Harkov, Oleh Syniehubov, potrivit Sky News.

Guvernatorul a mai spus că bărbatul a fost dus la spital în stare gravă.

El a explicat că rușii au folosit o dronă FPV pentru a lovi camionul în jurul orei locale 13:00, lângă Vovchansk. Localitatea este situată la mai puțin de 10 kilometri de granița cu Rusia.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.