Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT – Război în Ucraina: Rușii au peste 500.000 de combatanți în Ucraina - cea mai recentă analiză ISW

cna.org
razboi ucraina

Cea mai recentă analiză a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) arată că între 510.000 și 515.000 de combatanți ruși se află în prezent în Ucraina ocupată. Oficialii ucraineni au raportat în ianuarie 2024 că forțele ruse aveau aproximativ 462.000 de militari desfășurați în Ucraina și au subliniat că acesta era întregul component terestru al armatei ruse la momentul respectiv.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

 

UPDATE 5 mai, ora 20.13: Când va interveni NATO în conflictul din Ucraina: Liniile roșii stabilite de alianță

Alianța Nord-Atlantică a stabilit în mod particular cel puțin două linii roșii, a căror trecere va duce la implicarea țărilor blocului în conflictul din Ucraina. NATO se teme că o "țară terță" ar putea interveni în situație și că Federația Rusă ar putea organiza o "provocare" - scrie publicaţia "La Repubblica", relatează TASS, potrivit Rador Radio România.

Detalii aici

content-image

UPDATE 5 mai, ora 14.26: Rusia forțează nota chiar de Paște și anunță cucerirea unei noi localităţi în estul Ucrainei

Armata rusă a afirmat, duminică, că a cucerit o nouă localitate în estul Ucrainei, Oceretino, nou semn al presiunii forţelor Moscovei asupra armatei ucrainene, relatează France Presse şi Reuters.

Ministerul rus al Apărării a declarat într-un comunicat că soldaţii săi "au eliberat în întregime" această localitate din regiunea Doneţk, situată la nord-vest de Avdiivka, oraş căzut în mâinile ruşilor în februarie.

Satul, care se află la nord-vest de fostul bastion ucrainean Avdiivka, avea o populaţie de aproximativ 3.000 de locuitori înainte de război, potrivit Agerpres.

Continuare aici

content-image

UPDATE 5 mai, ora 12.31: Cum a apărut Vladimir Putin la slujba de Înviere și cine a stat lângă el. Patriarhul Kirill s-a rugat pentru protejarea 'granițelor sfinte'

Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere, alături de zeci de credincioși din Moscova. Slujba a fost oficiată de capul Bisericii Ortodoxe din Rusia, patriarhul Kirill, un susţinător al liderului rus şi al războiului său în Ucraina.

Vladimir Putin, într-un costum de culoare închisă, cămaşă albă şi cravată roşu închis, a fost filmat în principala biserică din capitala rusă- Catedrala Hristos Mântuitorul- alături de primarul Moscovei, Serghei Sobianin, fiecare ţinând în mână o candelă roşie aprinsă, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 5 mai, ora 07.48: Volodimir Zelenski, pe lista persoanelor căutate de Rusia

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă rusă TASS, citând Ministerul rus de Interne, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Informaţia apare fără alte detalii în baza de date a MAI rus.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 5 mai, ora 07.43: Rachetele nord-coreene ucid ucraineni. Implicațiile sunt mai mari decât se credea

La 2 ianuarie, o tânără inspectoare de armament ucraineană, Krystyna Kimachuk, a fost anunțată că o rachetă cu aspect neobișnuit s-a prăbușit într-o clădire din orașul Harkov. Ea a început să își sune contactele din armata ucraineană, disperată să pună mâna pe ea. În decurs de o săptămână, ea avea resturile mutilate întinse în fața ei într-o locație sigură din capitala Kiev, informează BBC.

A început să îl demonteze și să fotografieze fiecare piesă, inclusiv șuruburile și cipurile de calculator mai mici decât unghiile ei. Și-a dat seama aproape imediat că nu era o rachetă rusească, dar provocarea ei era să demonstreze acest lucru.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 5 mai, ora 04.00: Confruntări armate în Sâmbăta Mare: Rușii au lovit Odesa cu o rachetă Iskander, ucrainenii au doborât un avion Suhoi-25

Forțele Aeriene ale Ucrainei au transmis sâmbătă seara, în ajunul Paștelui, că în cursul zilei armata Federației Ruse a lovit Odesa cu o rachetă Iskander, a tras la Harkov cu un sistem de rachete antiaeriene S-300 și a încercat să țintească Nipro-ul cu rachete Kh-59/Kh-69, scrie Ukrainskaia Pravda.

În replică, pe parcursul zilei, aviația ucrainean a lovit 7 zone de concentrare a personalului militar rus, 3 puncte de control, 2 complexe de rachete antiaeriene și 1 depozit de muniții al inamicului.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.