Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina: Va fi sau nu pace? Cum răspunde un fost strateg NATO

opinion.no
razboi ucraina

Un general în retragere şi fost strateg al NATO a spus că nu vede vreo perspectivă pentru o pace negociată în războiul Rusiei împotriva statului vecin Ucraina şi a deplâns ceea ce el a denumit drept "întârzieri nefericite" în livrările de arme pentru Kiev, informează dpa.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina.

UPDATE 8 decembrie, ora 22.40: Ucraina cedează în fața Ungariei pentru a începe cât mai repid negocierile de aderare la UE. Legea minorităților a fost aprobată

Continuarea AICI

UPDATE 8 decembrie, ora 21.45: Ucrainenii pregătesc ceva mare în Crimeea (VIDEO)

Continuarea AICI

UPDATE 8 decembrie, ora 20.30: Sprijinul Occidental pentru Kiev pierde viteză: fondurile trimise Ucrainei au scăzut cu 90%

Continuarea AICI

UPDATE 8 decembrie, ora 18.30: UE ia decizia care aruncă în aer afacerile Rusiei: Statele membre vor putea bloca importurile de gaze rusești

Continuarea AICI

UPDATE 8 decembrie, ora 17.20: Summit european cu risc ridicat pentru Ucraina: Budapesta și Berlinul au adoptat poziții intransingente

Continuarea aici.

UPDATE 8 decembrie, ora 15.42:  Viktor Orban: Ucraina este una dintre cele mai corupte țări din lume. UE nu o poate accepta

Continuarea aici.

UPDATE 8 decembrie, ora 15.20: Ministrul Afacerilor Externe: 'România - rol activ în facilitarea tranzitului de cereale ucrainene!'

Continuarea aici.

UPDATE 8 decembrie, ora 10.50: Ucraina a doborât 14 din 19 rachete rusești. Un civil mort și alți patru răniți

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 14 din cele 19 rachete lansate de Rusia în timpul unui atac aerian de vineri dimineață. Un civil a fost ucis, iar alți patru au fost răniți, potrivit The Guardian, relatează Mediafax.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 14 din cele 19 rachete lansate de Rusia în timpul unui atac aerian de vineri diminneață, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene.

Rachetele au fost doborâte în regiunea din afara Kievului și în regiunea centrală Dnipropetrovsk, a declarat oficialul militar, Iuryi Ihnat.

Atacul s-a soldat cu moartea unui civil și a rănit alți patru în regiunea centrală ucraineană Dnipropetrovsk, a declarat guvernatorul regiunii, Serhiy Lysak.

„Din păcate, o persoană a murit. În mod preliminar, patru persoane sunt rănite. Toate sunt internate în spital, iar două persoane sunt în stare gravă”, a declarat Lysak prin Telegram.

UPDATE 8 decembrie, ora 10.25: Migranții de la granița finlandeză, noua resursă de 'carne de tun' a Kremlinului (BBC)

Continuarea aici.

 

"Nu va exista o soluţie diplomatică (negociată) cu (preşedintele rus Vladimir) Putin", a declarat Klaus Wittmann, general de brigadă în retragere, într-un interviu pentru mass-media germană Mediengruppe Bayern, anunță agerpres. "Poate că nu este iraţional, după cum afirmă unii, dar este obsedat", a spus Wittman. Potrivit fostului strateg al NATO, Putin doreşte răzbunare şi să fie recunoscut ca un lider mare. Wittmann, care predă istorie contemporană la Universitatea din Potsdam, îl blamează parţial pe cancelarul federal german Olaf Scholz pentru contraofensiva şovăitoare a Ucrainei. Dacă, de exemplu, arme grele ar fi fost livrate mai devreme, armata rusă nu ar fi avut timp să se pregătească şi să-şi extindă liniile sale de apărare, a spus el. "Dacă acum noi stăm pe margine şi criticăm faptul că Ucraina nu face progrese adecvate, trebuie să ţinem bine minte faptul că noi purtăm o parte din răspundere pentru asta", a mai afirmat fostul strateg al NATO.

 

UPDATE 8 decembrie, ora 7.10: Rusia ia la țintă infrastructura civilă - Harkov-ul a fost atacat curachete S-300

Forțele ruse au folosit rachete S-300 pentru a ataca infrastructura civilă din Harkov de șase ori peste noapte, pe 8 decembrie, au declarat oficialii militari.

Districtele Kholodnohirs'kyi și Shevchenkivskyi au fost cele mai puternic afectate.

O persoană a fost rănită și a fost tratată la fața locului.

Oblastul Harkiv a fost o țintă constantă a atacurilor rusești. În octombrie, forțele ruse au lovit un magazin alimentar și o cafenea din satul Hroza, situat la aproximativ 86 de kilometri est de Harkov, ucigând 51 de persoane și rănind șase, inclusiv copii.

Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, cu o populație de 1,4 milioane de locuitori înainte de război, a fost puternic bombardat de armata rusă la scurt timp după invazia totală.

content-image

UPDATE 8 decembrie, ora 06.00 - Istoria se repetă? 'Ucraina va deveni un al doilea Vietnam pentru SUA' – şeful Serviciul de Informaţii Externe al Rusiei

Şeful Serviciul de Informaţii Externe al Rusiei (SVR) a atenţionat joi Statele Unite că sprijinul occidental pentru Ucraina va transforma conflictul într-un "al doilea Vietnam", a cărui umbră va plana ani la rând asupra Washingtonului, a consemnat Reuters, relatează Agerpres.

Continuarea aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.