Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pop DESFIINȚEAZĂ prognozele Comisiei Europene privind România -Sunt 'nerealiste', bugetul e echilibrat, robust și deplin sustenabil

liviu pop

Sustenabil și profesionist constituit - așa arată bugetul României pentru anul 2019 în viziunea senatorului PSD Liviu Pop, fost ministru al Educației. Legea bugetului, care a stârnit nemulțumirea primarilor de mari orașe din țară, intră luni la dezbateri în Parlament, votul final fiind programat pentru ziua de vineri.

Citește și: Victor Ponta, BOMBĂ cu CEAS - Anunță suspendarea finanțării de la stat pentru partide: 'Bugetul pe 2019 e un fake' .

„Avem un buget echilibrat, robust și deplin sustenabil, construit pe realitățile anilor precedenți și cu proiecții profesioniste până în 2022, adică mult peste mandatul pe care-l avem noi în actuala formulă guvernamentală. E problema economiei din zona euro. Nu este nimic exagerat în construcția bugetului. Atât creșterea economică, cât și inflația, cât și deficitul bugetar sunt în limite nu rezonabile, mai mult decât rezonabile. Da, suntem dependenți de ceea ce se întâmplă în zona euro, suntem dependenți de foarte-foarte multe lucruri, de investițiile străine directe și zilele trecute am văzut că și americanii încep investiția în producția de gaze din Marea Neagră, deci tot acel balon de fum artificial construit de Opoziție anul trecut, că deciziile noastre vor înlătura investitorii străini s-au dovedit a fi neadevărate (...). Creșterea economică, chiar dacă Comisia Europeană o spune de 3,8% în 2019, știm prognozele Comisiei Europene, au fost și anul trecut nerealiste, din fericire pentru noi, pentru că am avut creștere mai mare decât au programat-o alte instituții financiare”, a declarat Liviu Pop la RFI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.