Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în dosarul Alinei Bica! Un milionar și-a schimbat declarația în favoarea fostei șefe DIICOT: 'Sunt o fire emotivă'

alina bica

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a stabilit pe 11 iunie termenul final in procesul in care fosta sefa DIICOT, Alina Bica, este acuzata de fapte de coruptie legate de solutionarea favorabila a unui dosar al lui Horia Simu. Motivul amanarii: avocatul fostului sef al Fiscului, Serban Pop, nu s-a putut prezenta luni din motive medicale.

Este vorba de dosarul in care Alina Bica contesta o condamnare de 3 ani si 6 luni cu executare pentru favorizarea faptuitorului, primita in faza de fond a procesului.

In acest caz, omul de afaceri Horia Simu a fost condamnat la patru ani pentru cumparare de influenta, iar fostul sef al ANAF Serban Pop la cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Decizia pe care Completul de 5 judecatori o va da in acest caz este definitiva.

ACCIDENT grav în Prahova. Un TIR a intrat într-un autobuz plin cu muncitori care staționa


Milionarul Horia Simu a facut luni mai multe precizari in instanta si a explicat ca isi retrage partea din declaratii potrivit carora "comisionul" ar fi ajuns la "conducerea DIICOT", informeaza ziare.com.

El si-a modificat declaratiile date la DNA si in faza de fond a procesului. "Sunt o fire emotiva, iar instanta de fond m-a intrerupt frecvent. Pana sa fiu arestat, nu eram emotiv", a explicat Horia Simu.

Acesta este cel de-al treilea dosar in care este implicata fosta sefa DIICOT si care este aproape de pronuntare. Inalta Curte a stabilit ultimul termen in dosarul ANRP pe 15 mai, iar in cazul in care este implicat Adriean Videanu, pe 11 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.