Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu a vizitat expoziția Brâncuși: surse românești și perspective universale, la Timișoara

Politics.md
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat, vineri, Timișoara, și, după o discuție cu președintele Consiliului Județean Timiș, a mers să vadă expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

În cadrul unei întrevederi tête-à-tête desfășurate vineri la Muzeul Național de Artă Timișoara, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, despre promovarea culturii ca bază pentru o societate sănătoasă și performantă, precum și despre parcursul european al statului moldovean.

„România este și va rămâne cel mai mare susținător al Republicii Moldova, inclusiv cu asistență financiară și tehnică la nivelul administrațiilor locale. În cadrul activității mele la Comitetului European al Regiunilor, ca raportor pentru avizul Viitorul Parteneriatului Estic, am militat pentru crearea unui grup de lucru special care să accelereze procesul aderării fraților de peste Prut la standardele europene. Cred că România și județul Timiș pot servi ca punte de legătură a Europei către Republica Moldova" a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

După întâlnire, cei doi oficiali au vizitat expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, însoțiți de Ovidiu Șandor, președintele Fundației Art Encounters și comisar al expoziției, Filip Petcu, Directorul MNArT, Tilla Rudel, directoarea Institutului Francez din România la Timișoara și Doina Lemny, curatoarea lui Brâncuși, care a și facilitat un tur al expoziției.

Maia Sandu a avut ocazia să admire opere cu o valoare patrimonială universală, lucrări celebre, dar și mai puțin știute, precum Piatra de Hotar.

Curatoarea expoziției a subliniat faptul că această operă-manifest realizată în 1945 exprimă tristețea sculptorului pentru pierderea unor provincii istorice precum Basarabia.

Organizată de Muzeul Național de Artă din Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România, finanțată de Consiliul Județean Timiș și susținută de o serie de sponsori importanți, expoziția mai poate fi vizitată la Timișoara până pe data de 28 ianuarie 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.