Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mamele pot să dezvolte şi casa numită 'Satu Mare'

"Să readucem Sătmarului şi Ţării Oaşului gloria de odinioară", acesta a fost şi este gândul pe care l-am avut, împreună cu sătmărenii, atunci când am pornit la drum în 2012. Nu poţi să construieşti acest proiect, nu poţi să dezvolţi o comunitate fără aportul mamelor, o componentă socială foarte sensibilă, atentă şi responsabilă, dar foarte neglijată. Mamele curajoase pot să dezvolte şi casa numită 'Satu Mare'.

PNL a reuşit să impună dublarea alocaţiilor pentru copii şi ridicarea plafonului la indemnizaţia mamelor pentru creşterea copiilor în ultimii doi ani. Două dintre proiectele mele de lege depuse, dedicate copiilor adoptabili( http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?ida=122868) şi elevilor din şcoală, (http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?nr=95&an=2015) au fost adoptate în acest mandat parlamentar. În dezbaterea parlamentară mai susţinem acum un proiect de lege pentru construcţia creşelor și un altul pentru înființarea Avocatului Copilului care sperăm să obţină votul majorităţii parlamentare.

Astăzi, am donat patru calculatoare la familii cu nevoi sociale speciale: 3 în Oraşu Nou - Prilog şi Oraşu Nou Vii - și în Gherța Mică, în Ţara Oaşului. Continui astfel campania pe care am lansat-o acum 2 ani, de dotare a Laboratorului de IT, a şcolilor din Satu Mare şi din Călineşti Oaş. Mai sunt multe lucruri de făcut!

Viitorul judeţului şi al ţării depinde de copii, de educaţie şi de şcoală, de abilităţile mamelor de a croi o viaţă mai bună familiilor lor. În acest sens,încurajez tinerele şi mamele să se implice în afaceri, să-şi deschidă propriile afaceri pentru a câştiga cât mai multă forţă economică. Pentru asta, sigur că bărbaţii trebuie să devină, dacă nu sunt deja, soţi cu frecvenţă şi taţi cu frecvenţă, domni cu care soţiile să-şi împartă responsabilităţile casei.

Vocea mamelor trebuie să se facă mult mai bine auzită în comunităţile locale şi în politicile publice locale. Interesele mamelor, ale copiilor, ale celor singuri cu părinţii plecaţi în străinătate şi crescuţi de bunici trebuie mult mai puternic reprezentate în viaţa publică a comunităţii locale. În acest sens, încurajez mamele să se implice în viaţa politică. Nu e uşor, ştiu. Dar e nevoie de ele. Spre binele lor, al copiilor lor şi al comunităţii locale. Nu mai merge cu, citez, "politicienii sunt nişte hoţi şi e ocupaţia bărbaţilor să facă politică", aşa cum duminica, când ies din biserică, prea mulţi dintre ei intră în crâşmă, iar ele fug acasă să dea de mâncare familiei, să facă lecţii cu copiii, să se îngrijească de cei bolnavi şi de treburile casei. Am depus un proiect de lege pentru aplicarea cotelor de gen în favoarea femeilor și a bărbaților de cel puțin 30% pe listele electorale, iar PNL și-a asumat ca politică internă acest obiectiv la alegerile locale.

Îmi doresc să mă întâlnesc cu cât mai multe mame, să le ascult problemele. Vreau să le încurajez să intre în politică şi să pună aripi visurilor lor antreprenoriale. Îmi propun să le arăt că se poate. Vreau să le vorbesc despre cele două cărţi pe carele-am publicat pentru ele: "Forţa politică a femeilor", în anul 2011, şi 'Forţa economică a femeilor' în anul 2016, la Editura Polirom. În ambele volume se face auzită vocea sătmărencelor şi vă las pe dumneavoastră să le descoperiţi în paginile şi mărturiile lor pline de inspiraţie.

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.