Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie scapă de români și de bulgari: Ce spune statistica publicată de autoritățile din Regat

Radio Free Europe
Londra city

În 2017 numărul de imigranţi români şi bulgari în Marea Britanie a fost cu aproximativ 40.000 mare decât în 2016, tendinţa generală fiind totuşi de scădere comparativ cu anul 2014, se arată în datele Oficiului Naţional de Statistică britanic (ONS).

Tendinţa generală de scădere înregistrată în cazul imigranţilor români şi bulgari se aplică însă şi altor state-membre ale Uniunii Europene. De exemplu, numărul imigranţilor din Germania, Spania, Italia şi Franţa a scăzut de la 84.000, cât se înregistrase în iunie 2016, la 46.000 în 2017, scrie mediafax.ro.

Citește și: Lovitură de proporții pentru Liviu Dragnea! Acest magazin a fost închis – Familia liderului PSD a pierdut o sumă uriașă

Şi numărul imigranţilor polonezi, cehi, slovaci, sloveni, estonieni, lituanieni, unguri şi letoni a scăzut de la 42.000, cât se înregistrase înainte de votul pentru Brexit, la 6.000, cât s-a înregistrat după vot.

Cu toate acestea, numărul intrărilor în Regatul Unit al cetăţenilor europeni este mai mare decât cel al ieşirilor, chiar dacă tendinţa este de scădere pe fondul rezultatul referendumului pentru Brexit. În total, numărul imigranţilor din statele-membre ale UE a fost, în 2017, de aproximativ 240.000 de persoane. Şi conform analiştilor de la BBC, numărul cetăţenilor UE care locuiesc deja în Marea Britanie a ajuns la 3,5 milioane de persoane.

Citește și: Economistul Florin Cîțu denunță „Găinăria fiscală Dragnea Vâlcov”! „Au sărit calul”

Numărul imigranţilor din statele-membre ale Uniunii a fost, însă, cu mult sub cel al imigranţilor din afara ei. De altfel, numărul acestora a fost întodeauna mai mare mare decât cel al celor din interiorul UE. În 2017, a fost înregistrată o creştere de aproximativ 100.000 de persoane, ajungându-se la un total de 311.000 de persoane - nivelul din 2011 - şi având o tendinţă de creştere.

Cu alte cuvinte, chiar dacă migraţia din Uniunea Europeană a început să scadă datorită Brexit-ului, cea din afara ei se menţine la un nivel ridicat şi chiar are o tendinţă de creştere.

Citește și: Începutul sfârșitului! O primă mutare care ar putea conduce la concedierea tuturor angajaților McDonald’s .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.