Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic primar ATI Floreasca: 'Nimeni nu poate garanta că o nouă mutație va putea face ca vaccinul sa fie eficient'. Ce spune despre reacțiile adverse

Freepik
vaccin

Campania de vaccinare a început în mai multe țări din Europa, inclusiv în țara noastră însă autoritățile străine au anunțat ca noua tulpina de coronavirus face ravagii. Medicul primar ATI Floreasca, Radu Țincu, vorbește, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, despre cât de eficient este vaccinul antiCovid împotriva noii versiuni de coronavirus și care sunt categoriile de persoane exceptate de la vaccinare.

"Pana acum, toate datele la nivel international ne spun ca proteina spin e inca prezenta si vaccinul functioneaza, ceea ce inseamna ca anticorpii dezvoltati vor fi potriviti pentru forma de suprafata a virusului. Nimeni nu poate garanta insa ca o noua mutatie va putea face ca vaccinul sa fie in conutinuare eficient", a afirmat Țincu.

În ceea ce privește gradul de transmitere al noii tlpini a coronavirusului, medicul a afirmat că modificarele survenite au avut loc la nivelul proteinei de suprafata, care creste gradul de infectiozitate al virusului.

Un miliardar american SPULBERĂ miturile legate de explozia acțiunilor Tesla și Bitcoin

"Ceea ce stim e ca noua tulpina se transmite cu mai mare rapididate fata de cele precedente, ceea ce creaza premisele spre un al treilea val mult mai virulent. De aceea este de dorit ca aceasta capanie de vaccinare sa fie de scurta durata si mult mai intensa ca sa ajungem la un grad mare de imunizare (in randul populatie - n.r)", a aratat Radu Țincu.

In ceea ce priveste gradul de severitate al noii tulpini, medicul a precizat ca din cercetraile efectuate pana in acest moment la nivel international nu a fost observant acest lucru, respectiv ca noua mutatie ar duce la o severitate mai mare a bolii fata de precedentele.

"Virusul incearca sa se adapteze pentru a-si asigura supravietuirea pe termen lung. In acest momentent, aceasta mutatie nu a crescut severitatea bolii", a spus acesta.

Cat priveste reactiile adverse ale vaccinului, Țincu a declarat ca vorbim despre reactii locale, cum este inrosirea locului inoculat, greata sau encefalee.

Vaccinul antiCovid este contraindicat copiilor pentru ca nu exista studii pe aceasta acetgorie de varsta, dar si persoanelor care au manifestat soc anafilactic la alte vaccinuri sau la alte tratatmente medicamentoase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.