Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcarea de 5 Stele, partidul fenomen din Italia a ales să susțină Noua Românie

Sebastian Popescu

Mișcarea de 5 Stele, partidul fenomen care a revoluționat scena politică din Italia și Europa, a ales să susțină un singur partid din România: Partidul Noua Românie. Motivul? Cele două partide au multe puncte comune, cred în aceleași idealuri și principii, ambele fiind fondate și formate din oameni care nu au mai făcut politică.

În plină campanie electorală pentru alegerea noului Parlament, Noua Românie primește un sprijin neașteptat, de la mii de kilometri depărtare.

Mișcarea de 5 Stele, cel mai puternic partid al momentului în Italia, a invitat Noua Românie la Parlamentul European de la Bruxelles.

Italienii au aflat de Noua Românie grație unei românce stabilite în Italia. Au cerut informații despre PNR, le-a plăcut foarte mult ceea ce au aflat despre proiect și au dorit să ne cunoască.

Astfel că la invitația europarlamentarului David Borelli și a lui Filippo Pittarello, responsabil de politica externă a Mișcării de 5 Stele, Președintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu, alături de Purtătorul de cuvânt al PNR, Cosmin Grancea și Directorul Departamentului IT al PNR, Cristian Raita, au mers la Bruxelles pe 14 noiembrie pentru a participa la conferința  ”INNOVATION OF HEALTH SYSTEMS” și pentru a purta discuții cu reprezentanții Mișcării de 5 Stele.

Conferința, organizată de Groupe EFDD – Europe of Freedom and Direct Democracy, s-a desfășurat la Parlamentul European de la Bruxelles pe 15 noiembrie în prezența a reprezentantului Comisiei Europene, Mr. Gérald Cultot, a medicului Piernicola Pedicini, cât și a altor medici italieni.

Atât David Borelli și Filippo Pittarello au fost încântați de proiectul Noua Românie și s-au oferit să ne susțină și îndrume pentru ca PNR să devină o forță în România la fel cum Mișcarea de 5 Stele este în prezent în Italia.

”Mă simt onorat de această invitație primită de la Mișcarea de 5 Stele și sunt foarte bucuros de faptul că partidul momentului din Italia alege să susțină Noua Românie și nu alt proiect politic din România. Mă bucur că am avut ocazia să-i cunosc pe David Borelli și a lui Filippo Pittarello, doi italieni adevărați care își reprezintă cu cinste țara la Bruxelles, la Parlamentul European. A fost o primă întrevedere cu reprezentanții Mișcării de 5 Stele prin care s-a marcat începutul colaborării dintre cele două partide. Întrucât avem foarte multe puncte comune încă de la înființare, sper ca Noua Românie să calce pe urmele Mișcării de 5 Stele și în câțiva ani să devină prima forță politică din România”, a declarat Președintele PNR Sebastian Popescu.

La fel ca și Noua Românie, Mișcarea de 5 Stele a prins contur în mediul online din Italia, în urmă cu 7 ani, grație actorului Beppe Grillo și a lui Gianroberto, informatician.

La început nimeni nu le dădea vreo importanță, iar acum au ajuns primul partid din Italia, iar Luigi Di Maio, Vicepreședintele Camerei Deputaților, este favorit să devină noul prim ministru al Italiei.

David Borelli și Filippo Pittarello au acceptat invitația Președintelui PNR, Sebastian Popescu ca în anul 2017 să vină în vizită oficială în România.

Sprijinul oferit de Mișcarea de 5 Stele Partidului Noua Românie reprezintă o dovadă în plus că PNR este un proiect real, realizabil, cu un potențial uriaș de dezvoltare prin intermediul căruia românii pot produce schimbarea pe care și-o doresc.

Coincidență sau nu, Partidul Noua Românie a reușit să valideze la alegerile parlamentare, candidați în doar cinci județe, cifră care se regăsește în numele partidului italian. Așa s-a născut sloganul de campanie al PNR, Noua Românie de 5 Stele.

Noua Românie are candidați în județele Timiș, Satu Mare, Neamț, Gorj și Vâlcea.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.