Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

“Micuții parlamentari” au adoptat legea prin care fiecare copil are dreptul la un părinte

Deputatul PNL Andreea Paul și Organizația de Femei din București a Partidului Național Liberal au organizat astăzi, 2 iunie, la Palatul Parlamentului, un eveniment dedicat Zilei Naționale a Adopției.

O sută de copii de la două grădinițe și de la Casa de copii Sf. Ștefan au vizitat azi Parlamentul României, după care au luat locul parlamentarilor în sala de plen. Scopul evenimentului a fost creșterea gradului de conștientizare a realităților cu care se confruntă copiii români, inclusiv cei din sistemul de protecție specială.

Cei 100 de copii invitați să „facă legea pentru o zi” au avut un program de lucru încărcat. Au votat în unanimitate legea prin care fiecare copil are dreptul la un părinte, legea prieteniei, legea bucuriei, legea distracției, legea iubirii, legea părinților care nu se ceartă, legea prin care îi pedepsim pe cei care nu păstrează curățenia și nu aruncă corect gunoiul la locul potrivit, alături de multe, multe alte legi propuse de micuții parlamentari.

“Trag un semnal de alarmă: numărul adopțiilor a scăzut cu peste 150 de copii în anul 2014 față de anul 2008, iar numărul copiilor oficial inregistrati ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate a crescut cu aproape 17 mii în aceeași perioadă - un risc ce nu trebuie trecut cu vederea. Să nu uităm, așadar, de copii și să le fim alături!” a declarat Prim-Vicepreședintele PNL, Andreea Paul.

De asemenea, Vicepreședintele Organizației de Femei București, Oana Nicolescu, a reiterat drepturile universale ale copiilor: ”Știm că toți copiii au aceleași drepturi, însă, din păcate, nu toți au parte de ocrotirea și de dragostea părintească. Copiii abandonați, copiii din sistemul de protecție socială au mare nevoie de ajutorul nostru, pentru că și ei își doresc o familie permanentă în care să se simtă iubiți și să crească sănătos și armonios. Astăzi îi încurajăm pe toți cei care vor să adopte copii și îi felicităm pe toți cei care au reușit să facă acest mare pas. Din păcate, aceștia din urmă sunt prea puțini pentru nevoile pe care le are societatea noastră. Luptăm pentru îmbunătățirea legislației adopției și chemăm alături de noi pe toți actorii implicați și doritori să schimbe în bine viața acestor micuți”.

Ziua Națională a Adopției a fost instituită prin lege, în urmă cu un an, la inițiativa deputatului PNL Andreea Paul, alături de alți colegi parlamentari.

Imagini aici.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.