Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misteriosul cofondator al Google, Larry Page, împlinește 48 de ani

Forbes
Larry Page cofondator Google

Misteriosul cofondator al Google, Larry Page, împlineşte, vineri, 48 de ani. Larry Page şi Sergey Brin s-au cunoscut în 1996 la Universitatea Stanford, iar în 1999 au încercat să vândă Google cu 1 milion de dolari, potrivit Medifax.ro.

Larry Page şi Sergey Brin s-au cunoscut în 1995 la prestigioasa Universitatea Stanford, unde ambii studiau informatică. Page a avut ideea „magică”.

„Povestea este practic un argument în favoarea cercetării pure. Nu am început să lucrăm gândindu-ne la un motor de căutare. Spre finalul lui 1995 am început să colectez link-uri de pe internet pentru că eu şi consilierul meu am decis că asta ar fi un lucru bun de făcut”, povesteşte Larry Page.

Cu ajutorul lui Brin, cel care a dezvoltat algoritmul numit PageRank, a apărut Google. Platforma a luat startul în 1996 în reţeaua facultăţii. Trei ani mai târziu, Larry şi Sergey erau hotărâţi să renunţe la Google. Au încercat să vândă platforma cu 1 milion de dolari. Au acceptat şi să scadă preţul la 750 de mii de euro, însă CEO-ul companiei Excite a refuzat afacerea.

Citește și: CTP, ieșire furibundă la adresa susținătorilor medicului Flavia Groșan: ‘Cei care cred în rețeta dumnezeiască a Îngeresei, nu se duc la spital decât când încep să horcăie’

Patru ani mai târziu primeau ofertă de la Yahoo pentru 2 miliarde de dolari. De data asta ei au refuzat, iar în 2014 au fost listaţi la Bursă, compania fiind evaluată la 27 de miliarde de dolari.

În ianuarie 2020 a devenit a treia companie care depăşeşte o mie de miliarde evaluare.

Larry Page, cel care a renunţat la rolul de CEO încă din 2001, a rămas destul de puţin cunoscut publicului și pentru cei care lucrau la Google el era un mister. Dovadă prima interacţiune pe care a avut-o cu el Cristian Frâncu, cel care a lucrat la Google între 2001 şi 2006.

„Eu habar n-aveam de Google, cu atât mai puţin aveam habar cine e Larry şi a fost foarte interesant că toţi colegii au venit şi mi-au spus: . Şi, la un moment dat, a apărut cineva şi a spus: . Şi zic: . Toată lumea din jur schimba feţe, râdeau. Şi el a zis: , povesteşte Cristian Frâncu.

În prezent, Larry Page are o avere de 90 de miliarde de dolari şi se află în conducerea Alphabet, compania care deţine Google.

Vineri, pe 26 martie, Larry Page împlineşte 48 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.