Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO răspunde Rusiei în privința înarmării Europei de Est: 'Încurajăm această fortificare: atât cantitativ, dar mai ales calitativ'

Mircea Geoana

Adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, afirmă că ţările de pe flancul estic al NATO, dar şi conducerea Alianţei, susţin întărirea capabilităţilor Alianţei în această zonă, el subliniind că este vorba despre "o abordare foarte cuprinzătoare a apărării şi descurajării" în regiune, informează News.ro.

"Pe lângă conceptul strategic cel nou al NATO pe care liderii îl vor adopta la Madrid, întărirea posturii NATO pe flancul estic este unul dintre principalele obiective ale acestui summit şi miniştrii de Externe au discutat despre acest subiect. Evident, ţările din Flancul estic doresc o prezenţă cât mai robustă. Şi noi o dorim, secretarul general şi noi, conducerea NATO, încurajăm această fortificare semnificativă a Flancului estic de o manieră atât cantitativă, dar mai ales calitativă”, a afirmat Mircea Geoană, luni seară, la Digi 24.

El a subliniat că întărirea Flancului estic are în vedere prezenţa aeriană, terestră, maritimă, dar şi zona cibernetică.

"Ne gândim la o abordare foarte cuprinzătoare a apărării şi descurajării pe Flancul estic”, a adăugat secretarul general adjunct NATO.

Înarmarea țărilor din Europa de Est îngrijorează Rusia și aliații ei. Militarizarea regiunii est-europene de către NATO este în creștere, iar trupele alianței sunt transferate în țările vecine statelor CSTO, a declarat luni Stanislav Zas, secretarul general al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă. "Trebuie să înțelegem că acum suntem pe punctul de a continua militarizarea regiunii est-europene și de a crește tensiunile. Acesta este un fapt, au fost anunțate multe planuri și există o creștere suplimentară a cheltuielilor pentru apărare și o creștere a grupurilor de trupe, a numărului de forțe armate, a transferului de unități NATO suplimentare în țările adiacente statelor noastre", a declarat Zas luni, într-o conferință de presă după summitul CSTO, relatează Interfax. „Un lucru este evident: că acești pași, inclusiv extinderea blocului NATO, vor duce la o creștere a tensiunii în Europa”, a conchis oficialul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.