Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Republică solicită înzecirea procurorilor și polițiștilor judiciari ai DNA

Nouă Republică face un apel către prim-ministrul Dacian Cioloș să identifice de urgență soluții pentru creșterea capacității administrative a sistemului judiciar, în special pentru înzecirea numărului procurorilor și polițiștilor judiciari care activează în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

content-image„Singura instituție a statului român în care cetățenii își păstrează încrederea și care este lăudată de raportul MCV pentru lupta sa curajoasă și eficientă cu corupția de la nivel înalt este Direcția Națională Anticorupție (DNA). Rezultatele acțiunii sale sunt din ce în ce mai vizibile în fiecare zi. Totuși, nu se poate spune că amploarea corupției a scăzut în ultimii ani. Acest fapt se datorează disproporției evidente între mijloacele de luptă ale DNA și mijloacele mult mai ample ale infractorilor care beneficiază, chiar și după condamnare, de uriașele lor averi obținute în mod ilicit”, a declarat senatorul Noua Republică Valeriu Todirașcu, printr-o interpelare adresată luni premierului Dacian Cioloș, https://youtu.be/lmc1g86M2GA.

Având în vedere intensitatea corupției care este, în mod evident, generalizată, cuprinzând toate structurile statului, Noua Republică consideră că Guvernul trebuie să susțină prin mijloace concrete eforturile DNA de a lupta împotriva acestui flagel.

„Guvernul Cioloș poate rămâne în istoria țării dacă va înzeci numărul de funcționari (procurori și polițiști judiciari) ai DNA. Această instituție, singura care și-a dovedit voința și eficiența în lupta anticorupție, trebuie ajutată să-și îndeplinească misiunea pentru eradicarea acestui cancer al societății pe care îl reprezintă corupția”, susține Valeriu Todirașcu, în interpelarea sa.

Solicitarea Noua Republică vine ca urmare a identificării dificultăților cu care se confruntă DNA în a da curs sesizărilor cu privire la posibile fapte de corupție,

„O dovadă a dificultăților pe care le întâmpină DNA poate fi și întârzierea cu care o sesizare făcută de mine cu privire la favorizarea infractorilor de către personalul ANAF, prin necolectarea și nevalorificarea bunurilor confiscate de instanța de judecată, s-a soldat cu începerea urmăririi penale a acestora numai după mai mult de un an de la trimiterea sesizării. Celorlalte patru sesizări privind activitatea presupus infracțională a unor alte instituții ale statului nu li s-a dat încă curs”, a spus senatorul Valeriu Todirașcu.

Noua Republică apreciază că una dintre cauzele evidente pentru întârzierea soluționării acestor sesizări este supraîncarea personalului structurii cu mii de dosare în fiecare an.

„Cetățenii țării, atât de revoltați de furturile continue la care sunt supuși de 26 de ani, vă vor fi recunoscători, chiar dacă sporirea personalului DNA va fi singura realizare notabilă a guvernului pe care îl conduceți”, se mai arată în interpelarea senatorului Valeriu Todirașcu pentru premierul Dacian Cioloș.

Amintim că Noua Republică a susținut constant creșterea capacității administrative a sistemului judiciar, iar ca urmare a solicitărilor publice inițiate în acest sens, în anul 2015 s-a reușit suplimentarea organigramei DNA cu 50 de posturi de procuror și cu 10 posturi de personal auxialiar de specialitate.

Detalii aici:

http://www.tody.ro/document/2015-06-22-Senator-Valeriu-Todirascu-Intrebare-catre-prim-ministru-despre-solutionarea-solicitarilor-DNA

http://www.tody.ro/document/2015-06-22-Raspuns-la-intrebare-catre-prim-ministru-solutionarea-solicitarilor-DNA-pentru-buna-desfasurare-a-activitati

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.