Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu neglija durerea de genunchi! Ce afecțiune gravă poate ascunde

Radu Pop
durere de genunchi

Durerea de genunchi poate să apară în urma unei accidentări, a suprasolicitării sau din cauza unor afecțiuni ale articulației. Acest simptom poate fi însoțit și de alte manifestări clinice, precum umflarea genunchiului, roșeață, căldură locală, care pot indica prezența unei boli autoimune, inflamatorii sau degenerative.

Gonartroza este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale genunchiului, care se manifestă prin durere și prin instabilitatea articulației. Astfel, chiar și cele mai simple activități zilnice, precum mersul sau urcatul scărilor, devin foarte dificile. Această afecțiune nu trebuie neglijată, deoarece, în lipsa diagnosticului corect și a tratamentului, poate avea consecințe dintre cele mai severe, care pot duce chiar și la invaliditate.

Primul pas care trebuie făcut este programarea unei consultații la un medic specialist (reumatolog sau ortoped), care, după examenul clinic, va recomanda mai multe investigații imagistice, pentru stabilirea exactă a diagnosticului: radiografie digitală, tomografie computerizată sau examen RMN. Tratamentul va fi stabilit imediat după ce diagnosticul este pus și depinde de gradul de severitate al bolii. În cazul unei forme avansate, medicul poate indica intervenția chirurgicală pentru înlocuirea articulației distruse a genunchiului cu una artificială, perfect funcțională.

Operația de protezare se numește artroplastie de genunchi și trebuie să fie realizată de un medic ortoped cu experiență în chirurgie artroscopică. Intervenția presupune realizarea unei incizii de 10-20 cm lungime, iar protezarea poate să fie totală sau parțială, în funcție de starea articulației și de gradul ei de uzură. Prin urmare, soluția terapeutică este personalizată, iar calitatea informațiilor oferite de investigațiile imagistice pentru diagnostic este esențială pentru identificarea celei mai bune metode de tratament.

După intervenție, pacientul va începe recuperarea medicală, conform unui plan clar stabilit, care va include proceduri de kinetoterapie, pentru restabilirea mobilității și funcționalității genunchiului. Rata de succes în cazul artroplastiei de genunchi este foarte mare, de aproximativ 90%, și depinde foarte mult de experiența medicului chirurg ortoped. La Spitalul Clinic SANADOR se realizează numeroase protezări de genunchi, unele intervenții mai complexe fiind efectuate sub coordonarea dr. Liviu Ojoga, medic primar cu competență în chirurgie ortopedică și tehnici minim invazive și șeful Secției de Ortopedie și traumatologie.

Pacienții care necesită internare, beneficiază de consultații, investigații imagistice și intervenții chirurgicale realizate de medici experimentați și empatici, care folosesc echipamente de ultimă generație, pe Secția de Ortopedie a Spitalului Clinic SANADOR. De asemenea, baza de recuperare medicală SANADOR vine în ajutorul pacienților cu servicii de calitate, pentru o reabilitare cât mai rapidă, cu rezultate de durată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.