Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii europeni consideră imposibilă ieșirea Marii Britanii din UE cu un acord, pe 31 octombrie

rfi.fr
Brexit

Oficialii europeni, alături de reprezentanții Marii Britanii, participanți la o sesiune de negocieri privind procesul Brexit, în weekend, au informat că un consens final asupra acordului nu a fost obținut, iar procesul Brexit ar putea fi amânat din nou, după 31 octombrie, relatează The Guardian, potrivit MEDIAFAX.

Reprezentanții Marii Britanii, alături de cei ai Uniunii Europene, s-au întrunit în weekend pentru a negocia un posibil acord privind procesul Brexit. În urma sesiunii intensive de negociere, oficialii celor două părți nu au ajuns la o decizie finală privind situația graniței dintre Irlanda și regiunea britanică Irlanda de Nord.

Conform declarațiilor de după discuții, negociatorul șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a informat că s-au făcut evoluții privind obținerea unui acord, însă sunt necesare negocieri suplimentare.

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea fi din nou amânată, după data de 31 octombrie la care era programată inițial, conform declarațiilor oficialilor europeni.

Citește și: PSD ia în calcul să NU voteze un guvern PNL (purtator de cuvant)

Într-o declarație pentru ambasadorii europeni, transmisă duminică, Michel Barnier a reiterat necesitatea inițierii unor noi runde de negocieri în această săptămână, înaintea începerii Summitului liderilor europeni, ce urmează să aibă loc joi, în care se va decide asupra procesului Brexit. În ceea ce privește situația frontierei Marii Britanii cu Irlanda, Barnier a afirmat că propunerile britanicilor rămân „un risc încă netestat”, pe care Blocul comunitar nu îl poate asuma.

Complementar, premierul britanic Boris Johnson a comunicat, duminică, pentru membrii Guvernului său că: „o cale pentru un acord poate fi observată, dar rămâne încă un volum însemnat de muncă de făcut pentru a ajunge acolo, iar noi trebuie să rămânem pregătiți să părăsim UE pe 31 octombrie”.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Săptămâna trecută, premierul britanic a adoptat o schimbare de abordare, luând în considerare varianta unei granițe pe insula Irlanda, fapt ce a determinat optimism privind obținerea unui acord pe tema Brexit în cadrul discuțiilor dintre cele două părți implicate, Uniunea Europeană, respectiv Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.