Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS provoacă cutremur la nivel mondial: de 2-3 ori mai mulți morți de Covid-19, decât cifrele raportate oficial

oms

Binaţul morţilor din cauza covid-19 în lume este de două-trei ori mai mare, de la apariţia primelor cazuri în China, la sfârşitul lui 2019, estimează vineri Organizaţia Mondială a Sănătălii (OMS) în raportul anual al statisticilor sanitare mondiale, relatează AFP.

Covid-19 a ucis în 2020 cel puţin trei milioane de oameni în mod direct sau indirect, estimează OMS în raport - în contextul în care bilanţul oficial este de aproximativ 1,8 milioane de morţi, informează News.ro.

”Acest lucru corespunde unor estimări similare care preconizează toate că numărul total al morţilor este de cel puţin de două până la trei ori mai mare” decât bilanţul oficial al morţilor din cauza covid-19, a anunţat într-o conferinţă de presă dr. Samira Asma, subdirectoarea generală a OMS însărcinată cu date.

Pandemia a cauzat până în prezent ”aproximativ şase până la opt milioane” de morţi directe şi indirecte, potrivit calculelor sale.

În prezent, bilanţul oficial al pandemiei de covid-19 este de 3,4 milioane de morţi.

”Pandemia covid-19 constituie o ameninţare majoră la adresa sănătăţii şi strării de bine a populaţiilor din întreaga lume”, subliniază ea.

OMS cooperează împreună cu ţările lumii pentru a afla care este ”adevăratul bilanţ uman al pandemiei, pentru a fi mai bine pregătiţi la viitoarea urgenţă”, anunţă Samira Asma.

Diferenţa între ceea ce experţii numesc ”supramortalitate” sau ”exces de decese” şi bilanţul oficial al morţilor de covid-19 are la bază mai mulţi factori.

Unele ţări întârzie în notificarea deceselor, iar unii oameni au murit şi nu au fost testaţi.

Alte decese sunt cauzate de alte boli, de care nu s-au putut trata fie de frica de a se duce în centre de sănătate, fie din cauza unor măsuri de izolare.

”Supramortalitatea ne oferă o imagine mai bună, pentru că ea reflectă atât efectele directe, cât şi indirecte”, subliniază dr. William Msemburi, un analist la Divizia de Sate a OMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.