Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operaţiunea Clean Waters 2019: Aproape 840 de controale, în cadrul unei operaţiuni vizând siguranţa navigaţiei pe Dunăre şi combaterea pescuitului ilegal

vapoare dunare

Poliţiştii români au constatat 138 de infracţiuni, pentru comiterea cărora sunt cercetate 87 de persoane, dintre care 72 au fost depistate în flagrant delict, în urma acţiunilor şi controalelor privind pescuitul pe Dunăre, în cadrul operaţiunii la nivel european de tip multi-taskforce "Clean Waters 2019".

"Pentru combaterea ilegalităţilor din domeniu, în ţara noastră au fost iniţiate 839 de acţiuni şi controale, fiind legitimate aproape 4.000 de persoane. Au fost efectuate verificări la 79 de societăţi comerciale, 653 de autorizaţii/licenţe/permise de pescuit şi la aproape 600 de nave", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis sâmbătă AGERPRES.

Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 180 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 64.600 de lei şi indisponibilizate, în vederea confiscării, 11 ambarcaţiuni, nouă motoare de ambarcaţiune, un autovehicul, peste 8.500 de litri motorină, 92 de unelte de pescuit şi 192 de kg de peşte, valoarea bunurilor ridicându-se la 125.000 de lei.

"Luna aceasta, timp de două săptămâni, în premieră, IGPR - prin Direcţia de Poliţie Transporturi, în cooperare cu Inspectoratul General al Poliţiei Frontieră, Autoritatea Navală Română şi Garda Naţională de Mediu, a iniţiat şi coordonat, la nivel european, operaţiunea "Clean Waters 2019".

În această perioadă, au fost verificate, la nivel european, aproximativ 1.800 de nave şi peste 25.000 de persoane (membrii de echipaj şi pasageri).

Acţiunea a fost iniţiată în cadrul AQUAPOL (Asociaţia Europeană a Poliţiilor Navale şi Autorităţilor Navale), hub-ul de navigaţie interioară/maritimă "Dunăre - Marea Neagră", precum şi în urma demersurilor efectuate în cadrul Comisiei Dunării şi a grupurilor de lucru EUSDR (European Union Strategy for the Danube Region - Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării).

Activitatea s-a realizat concomitent în mai multe state riverane fluviului Dunărea, printre care şi Germania, Republica Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Serbia şi România, iar controalele şi verificările comune au vizat creşterea siguranţei navigaţiei pe fluviul Dunărea, protejarea ecosistemului de pe tot cursul Dunării, combaterea evaziunii fiscale, prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, a criminalităţii la regimul mediului şi a migraţiei ilegale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.