Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPINIE - Teodor Baconschi îşi pune poalele în cap

florin puscas

Domnul Teodor Baconschi, plecat de câteva luni din PMP, îşi manifestă public resentimentele faţă de fosta sa şefă, Elena Udrea, însă se arată deranjat când vorbele îi sunt preluate de presă cu interpretări care nu îi convin. Nemulţumirea moralistului de mucava se îndreaptă azi spre site-ul stiripesurse.ro, care a îndrăznit să-i tulbure zenul cu un aşa-zis titlu "senzaţional". Indignările fals intelectuale ale domnului Baconschi se revarsă pe Facebook şi, de bună seamă, le-aş fi ignorat cu succes dacă nu ar fi conţinut o serie de neadevăruri şi jigniri gratuite.

content-image

O scurtă analiză a criticilor formulate de Teodor Baconschi:

"stiripesurse.ro (care-mi spionează pagina printr-un ”prieten” neidentificat)" - De fapt, postările de pe pagina de Facebook a lui Teodor Baconschi sunt publice. Incapacitatea domniei sale de a selecta alte caracteristici de confidenţialitate nu ni se poate imputa.

"e un site mai curând de stânga" - Nu ştiam că şi entităţile virtuale pot avea preferinţe politice, dar să rămânem în logica domnului Baconschi. Este, într-adevăr, regretabil că oamenii au ajuns să gândească că orice produs media are musai o politică editorială părtinitoare. Ei bine - minune! - uite că există şi site-uri care nu sunt nici de stânga, nici de dreapta. Dincolo de opţiunile electorale ale fiecărui reporter/redactor - care, cred eu, nu influenţează abordarea subiectelor -, stiripesurse.ro nu are nicio politică editorială partizană. Sau dacă are, prin cine ştie ce mecanism nemaiîntâlnit, ea nu a ajuns la mine. Niciodată în cele câteva luni de când scriu aici nu mi s-a cerut să scriu "de bine" sau "de rău" despre cineva/ceva. Înţeleg că acesta este un lucru rar, dar nu este o scuză pentru ca domnul Baconschi să arunce acuzaţii nefondate.

"practicant al senzaționalismului de unică folosință. Stilul lor e din categoria: ”lovitură năucitoare pentru X” etc." -  Nu este vina noastră că domnul Baconschi citeşte doar articolele despre domnia sa. Desigur, putem fi criticaţi pentru unele titluri, dar "senzaţionalismul" despre care vorbeşte stimabilul domn Baconschi nu se regăseşte la noi mai frecvent decât pe alte site-uri de ştiri şi în mod sigur nu este un "stil" al nostru.

"Scopul acestor jurnaliști cam comozi - nu fac teren, nu te întreabă, nu realizează interviuri - este de a stimula schimburi verbale pe care să le transforme în ”știri”." - Eu, ca redactor, deci ca una dintre persoanele care "face teren" destul de rar, pot să accept jignirea domnului Baconschi. Însă colegii mei – printre care Andreea Dumitrescu, Ionel Dancu, Lucian Negrea – nu merită astfel de atacuri josnice. După ce îţi petreci ore întregi pe la sediile unor partide, la Parlament, la Guvern, la DNA şi la alte instituţii publice, în dauna unei vieţi private devenite astfel aproape inexistentă, nu poţi decât să priveşti cu dezgust o afirmaţie total lipsită de adevăr, precum cea a domnului Baconschi. Ce nu ştie fostul adept al Elenei Udrea este că, tocmai prin munca (inclusiv de teren) pe care domnia sa o denigrează, stiripesurse.ro a ajuns în săptămânile din preajma alegerilor printre cele mai citite 10 site-uri de ştiri din România. După problema cu postările "furate" de pe Facebook, mă cam îndoiesc de capacitatea lui Teodor Baconschi de a căuta în arhiva site-ului nostru sutele de interviuri, analize şi dezvăluiri, dar poate domnia sa îşi găseşte un prieten mai puţin atehnic, care să-l scoată din negura propriei ignoranţe în domeniu.

Domnul Baconschi perorează mai departe în acelaşi stil, deranjat de interpretarea pe care unul dintre redactorii noştri a dat-o unor afirmaţii publice (da, Facebook este spaţiu public). Dar să ne uităm puţin de la ce a pornit totul. Domnia sa a publicat pe Facebook o informaţie falsă, invocând unele surse din interiorul PMP (Oh, the irony!), după care a susţinut că nu este o „inside information”. (Hotărâţi-vă, domnule Baconschi!) Doamna Ruxandra Dragomir l-a pus la punct rapid, gest interpretat de redactorul nostru ca umilitor. Şi, trebuie să recunoaştem, să ţi se spună public că nu tot ce visezi noaptea corespunde realităţii şi că ai manifestat o bucurie meschină nu este un lucru tocmai onorant.

La urma urmei, referirea ironică la „inteligenţa superioadă a stiripesurse.ro” nici nu e atât de jignitoare când vine de la omul care a reuşit să arunce în derizoriu speranţa că intelectualii ne pot salva de o clasă politică sufocată de personalităţi cu liceul făcut la seral. Desigur, CV-ul domniei sale este impresionant, dar ce păcat că nu a reuşit să dea dovadă şi de un caracter pe măsură!

content-image

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.