Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt din nouă indici ai Bursei de Valori București au marcat deprecieri ușoare joi, pentru a patra zi consecutiv: Emisiunea BCR ridică rulajul pieței

www.agerpres.ro
Bursa de Valori București

Opt din nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au marcat deprecieri ușoare joi, pentru a patra zi consecutiv, BET continuând corecția după atingerea de noi maxime săptămâna trecută, anunță MEDIAFAX.

Evoluția iese în evidență în mod special pentru că a venit din nou pe contra-sens cu tendința din piețele de capital externe, unde atât indicii bursieri europeni (din regiune și din piețele dezvoltate), cât și cei americani au marcat aprecieri solide.

Citește și: Panică în sistemul de apărare și ordine publică- ‘Vor avea pensii mai mici cu 30%’ .

Tendința negativă a început modest luni și s-a accentuat ulterior miercuri când agenția de rating Standard & Poor's a revizuit perspectiva României de la stabilă la negativă, menținând totuși ratingurile la datoriile suverane. Totodată, investitorii au ales să-și reducă expunerea la BVB pe fondul așteptării unor concluzii la nivel internațional în contextul în care unor reuniuni de politică monetară la Fed și BCE, precum și alegeri pentru Brexit și posibile tarife noi din Statele Unite pe bunuri din China.

În orice caz, rulajul de joi a fost ridicat de înregistrarea în sistemul pieței a obligațiunilor emise de către BCR, în valoare de 600 milioane de lei, care au fost suprasubscrise. Valoarea tranzacționată a urcat astfel la 637,63 milioane de lei (133,42 milioane de euro), una dintre cele mai mari din an. Titlurile BCR au o valoare nominală de 100.000 de lei, fiind emise în moneda locală.

BET a pierdut joi 0,31%, încheind ziua la pragul de 9.779,39 de puncte. Singurul indice în creștere a fost BET-FI, cu un avans de 0,4%. Maximul istoric, atins de BET acum 12 ani, în decembrie 2007, este situat la 10.857 de puncte.

Din cadrul indicelui BET, cele mai bune evoluții au fost înregistrate de: Alro (ALR) plus 2,43% și Transelectrica (TEL) plus 0,77%. La polul opus regăsim titlurile Nuclearelectrica (SNN), cu o scădere de 0,99% și Electrica (EL) care au pierdut 0,91%.

Citește și: S-a întors roata- PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii

Titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au scăzut 0,84%, au ocupat prima poziție în topul celor mai tranzacționați emitenți, cu schimburi în valoare de 8,79 milioane de lei. Titlurile FP sunt urmate în clasamentul rulajelor de acțiunile OMV Ptrom (SNP), cu 6,92 milioane de lei, și Banca Transilvania (TLV), cu tranzacții în sumă de 3,93 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.