Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia Română combate 'o idee ineptă și total falsă': Ideea că Biserica ar fi știut și ar fi ascuns este o enormitate ofensatoare

vasile banescu bor

Într-o perioadă în care Biserica Ortodoxă este lovită de diverse scandaluri de natură sexuală, Patrarhia respinge vehement ideea că acuzațiile care i se aduc preotului Visarion Alexa ar fi fost cunoscute și igorate instituțional. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patrarhiei, afirmă că acuză o generalizare tipică „rudimentarei mentalități anticlericale înstrăinate de bunul-simț și pustiite de ideologie”.

„Întrucât se rostogolește într-o parte progresiv nefrecventabilă a mass-media o idee ineptă și total falsă, vă rog să primiți următoarea personală precizare:

Ideea țesută contextual și artificial pe unele site-uri de „știri” sau în jenante emisiuni de scandal, aceea că „Biserica” (ce este, cine este Biserica?) ar fi știut de faptele pentru care este cercetat un preot și că le-ar fi ascuns cu anii în plină epocă a transparenței și eviscerantei expuneri publice, coincide cu o enormitate ofensatoare.

Orice anchetă instituțională poate fi declanșată exclusiv de o plângere formulată în scris și argumentată cu probe indubitabile din punct de vedere judiciar.

Cei care culpabilizează prin generalizare nu doar persoane străine de o anumită situație, ci o întreagă instituție comunitară, pornind de la cazuri particulare (reale), comit nu doar o eroare, ci și un foarte nedrept, deci rușinos act de blamare.

Tipic rudimentarei mentalități anticlericale înstrăinate de bunul-simț și pustiite de ideologie”, afirmă Vasile Bănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.